Rate this post
 • Succesvol afvallen begint van binnenuit
  Rate this post

  We maken massaal goede voornemens, elk jaar opnieuw. De meeste mensen gaan een goeroe volgen, pakken het nieuwste dieetboek; het zijn dingen van buiten. Vol goede moed beginnen, maar in de derde week van januari stoppen de meesten, zeker als het resultaat uitblijft. Dat is jammer; het jojo-effect ligt op de loer. Deze mensen vergeten de innerlijke factor. Eetgedrag is persoonlijk. Wat is bij jou de essentie, het probleem? Als je tot die essentie komt, is de verandering blijvend. 

  Afvallen om fit te worden staat altijd in de top 3 van goede voornemens. Slechts 18% van de mensen slaagt erin het voornemen succesvol te maken. Wil jij je tijd en moeite daaraan verspillen? Of je je doel bereikt, hangt af van wat je doet, maar ook van wat je denkt.

  Realiseer je eens: eten is iets in je mond doen, maar het is ook elke dag honderden keren een keuze maken. In de winkel, in de keuken, maar vooral in je eigen hoofd, zoals ‘Wat eet ik?’, ‘Hoeveel?’, ‘Waarom?’. Denken over eten heeft alles te maken met innerlijke drijfveren. Wat van binnenuit komt, is de beste ommekeer. Dat houd je vol.

  Ik ben Liesbeth van den Heuvel. Als diëtist weet ik dat je eetgedrag veel meer is dan het tellen van calorieën. Het veranderen is alleen ­succesvol met gebruik van je innerlijke drijfveren. Dat vraagt een psychologische aanpak, zonder zweetdruppels.

  Drie drijfveren
  Motivatie. Als je weet waarom je iets wilt, kun je dat versterken en slim gebruiken. De vraag is: hoe sterk is je motivatie?
  Wensen. Zo zie jij de toekomst, voor 2015 en ook daarna. Wil jij een fitte moeder met energie zijn? Je voornemen om gezond te eten wordt een nieuwe leefstijl. Voor eens en voor altijd, dat je met gemak enthousiast blijft. Eten is geen strijd meer.
  Mogelijkheden. Hoe ga je zelf om met ­verleidingen? Waar ontleen je steun aan? Kun je koken? Deze drie drijfveren vormen de kracht van jouw leefstijl.

  Luister naar jezelf
  Alleen jij weet wat jij nodig hebt en wat jouw situatie uniek maakt. Goeroes willen verdienen. Het gaat hen niet om jou. Maak werk van je goede voornemen, anders ben je straks in december niets opgeschoten. Volg geen goeroe, maar luister naar jezelf. Daar kan ik je mee helpen.

  Wil je hulp bij jouw eetgedrag? Ik ben diëtist en motivatie-expert. Ik ga graag met je in gesprek. Wat zijn jouw ervaringen? Laat het me weten via e-mail. Wil je meer, dan kan ik je gericht begeleiden met een slimme, duurzame aanpak. De resultaten volgen vanzelf. Kijk ook eens op de website. Een goed jaar gewenst!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply