Rate this post
 • Superfit met superfoods
  Rate this post

  Gojibessen, moerbeien, bietenpoeder, tarwegras, bijenpollen en spirulina… Bij superfoods denk je misschien al snel aan onbekende, exotisch klinkende voeding. Maar wist je dat superfoods simpeler zijn dan je denkt?

  Positief effect
  Superfoods is de benaming voor voedingsmiddelen met een buitengewone hoeveelheid voedingsstoffen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en antioxidanten. Deze stoffen hebben een positief effect op je lichaam. Ze geven bijvoorbeeld energie, stimuleren je lichamelijke en geestelijke welzijn, verbeteren je immuunsysteem en versnellen je stofwisseling. Superfoods klinken duur en spannend. Maar in je lokale supermarkt zijn er genoeg (goedkope) opties te vinden!

  Havermout
  Havermout is misschien wel de meest veelzijdige superfood. Het is een natuurlijk graan dat nauwelijks bewerkt is. Havermout bevat veel vezels, gezonde vetten en eiwitten, maar ook vitamine B1, zink, magnesium en ijzer. Bovendien bevat het graan veel langzame koolhydraten. Hierdoor ben je langer verzadigd. Havermout verlaagt ook de kans op hart- en vaatziekten en bevordert de stoelgang. En het fijne aan havermout is dat je het overal in kan verwerken. Van havermoutpap tot smoothies, en van pannenkoeken tot zelfgemaakte muesli!

  Groene bladgroenten
  Hoe groener, hoe beter. Groenten als sla, boerenkool, spinazie en andijvie bevatten veel mineralen en antioxidanten. Daarnaast zitten ze vol vitamine A, C en K: veel meer dan in andere groenten. En alsof dat nog niet genoeg is, zitten groene bladgroenten ook nog eens bomvol ijzer en calcium. Ze zijn ontzettend makkelijk te verwerken in een gezonde leefstijl. Maak in de zomer een frisse salade, of in de winter een stevige stamppot. Eet smakelijk!

  Avocado
  Ze worden niet voor niets het groene goud genoemd: avocado’s zijn lekker én gezond. Vitamine B, C, E en K, magnesium, kalium, zink, ijzer… Er past veel in zo’n kleine vrucht! Daarnaast dragen avocado’s bij aan huidverjonging en geven ze een verzadigd gevoel, waardoor je gewichtsverlies stimuleert. En ze zijn ook nog eens overheerlijk! Verwerk ze in een smoothie, door je pasta (ja, echt!) of ga voor de classic avocado toast.

  Tip!
  Variatie is de sleutel. Een gezond lichaam komt voort uit een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Zo weet je zeker dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt!

  Liefde voor gezondheid
  Ben je op zoek naar goede en professionele begeleiding bij het behouden of behalen van een gezond gewicht? Kun je nog wel wat persoonlijke tips en adviezen gebruiken over het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding, bewegen en leefstijl? Dan ben je bij gewichtsconsulent Miranda Slagter-Zwier van A Love 4 Health aan het juiste adres! Miranda helpt je graag om jouw liefde voor je gezondheid te vinden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply