Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Supermooi om de huid van een cliënt te zien verbeteren’

  Ik werd vroeger door mijn moeder weleens meegenomen toen zij naar haar schoonheidsspecialiste ging, en rond mijn 10e wist ik het al: ‘Dat wil ik later ook worden!’

  Na de middelbare school heb ik een MBO-opleiding tot schoonheidsspecialiste gevolgd, en daarna de vervolgopleiding tot allround schoonheidsspecialiste. Je leert tijdens de vervolgopleiding heel veel specialisaties, zoals acnebehandelingen, shiatsumassage, het zetten van gelnagels, visagie, thalassotherapie en aromatherapie. Na de opleiding ben ik de wellness-kant opgegaan en heb ik direct een baan aangeboden gekregen bij een sauna. Daar heb ik een aantal jaren gewerkt, en daarna heb ik ook nog bij een andere sauna gewerkt. Het werken in een sauna is heel leerzaam geweest, want er worden naast de reguliere gezichtsbehandelingen ook heel veel lichaamsmassages en lichaamspakkingen gedaan. Ook kon je mij regelmatig bij de hamambehandelingen treffen. Het belangrijkste wat ik van het werken in een sauna geleerd heb, is dat het wellness-totaalplaatje moet kloppen. Tijdens een behandeling in mijn salon staan ontspanning en doeltreffend werken aan bijvoorbeeld een huidprobleem of een pijnlijke spier in de rug centraal.

  Het is altijd mijn droom geweest om een eigen salon te hebben. Toen ik die kans kreeg, heb ik die meteen aangegrepen. Sinds 1 februari 2016 deel ik een pand samen met mijn vader. Hij heeft een autobedrijf en ik mijn eigen schoonheidssalon. Twee compleet andere werelden onder één dak. Samen met mijn vader deel ik het pand, maar mijn salon heeft wel een eigen ingang. Het is echt een perfecte ruimte, en ik ben er ontzettend trots op! Ook kun je gratis voor de deur parkeren; superhandig!

  Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met huidverbetering. Ik vind het supermooi om de huid van een cliënt te zien verbeteren en te ervaren dat hij of zij daar dan ook gelukkig van wordt. Bijvoorbeeld wanneer iemand acne heeft of te maken heeft met huidveroudering. Als ik een slappe huid dan weer mooi strak en egaal kan maken, is dat geweldig.

  Waar ik zelf heel enthousiast over ben, is een gezichtsbehandeling met het Geneo+ systeem. Die heeft 2 modules, namelijk één voor het liften en verstrakken van de huid, en één module voor een microdermabrasie- en zuurstofbehandeling ineen. Het is echt een feestje om daarmee te werken, want deze behandelingen zorgen voor een mooie gladde, strakke en gezonde huid in een mum van tijd. Daarnaast is het een fijne bijkomstigheid dat deze behandelingen ook zeer ontspannend en geheel pijnvrij zijn!

  In de toekomst wil ik me nog meer richten op huidverbetering, en bij de tijd blijven met nieuwe opleidingen en apparatuur. Verder wil ik meer kunnen bieden op het gebied van massage. Er zijn daarin natuurlijk nog genoeg opties, bijvoorbeeld Ayurvedische massage of bamboemassage.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply