Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Supersoep
  Rate this post

  De vakantie is voor velen van ons achter de rug. Waar ging de reis naar toe dit jaar? Was het Spanje, Frankrijk, Kroatië of bleef je in Nederland? Hopelijk heb je ervan genoten. Rust en ontspanning zijn belangrijk om de motor op te laden, zodat je er weer een jaartje tegenaan kunt. Heb je ook tijdens de vakantie Puur en Gezond gegeten? Of paste jouw trendy jeans niet meer bij thuiskomst? Geeft niet, maar pak je gezonde eetpatroon zo snel mogelijk weer op. Zo voorkom je dat de vakantiepondjes eraan blijven zitten.

  Het is nog niet echt tijd voor erwtensoep of bruinenbonensoep. Maar een soep hoeft niet altijd een stevige winterkost te zijn. Soep kan ook licht en makkelijk zijn. Soep is altijd goed: het is voedzaam, je kunt er restjes mee opmaken en je kunt er eindeloos mee variëren. Met een lekkere soep krijg je heel gemakkelijk veel vitaminen, mineralen en vezels binnen, omdat soep vaak veel groenten bevat. Soep bevat meestal weinig verzadigd vet, dus wil je graag wat gewicht verliezen, dan is soep een verstandige keuze.

  Eén van mijn favoriete soepen is preisoep. Prei was vroeger een herfst- en wintergroente, maar tegenwoordig is prei het hele jaar door verkrijgbaar. Het groene gedeelte van de prei is rijk aan vitamine C en pro-vitamine A (gooi het dus niet weg), terwijl het witte gedeelte vol zit met vitamine B, calcium en ijzer. Tevens is prei vezelrijk en vochtafdrijvend. Supergezond dus! Zin in soep? Probeer het recept van deze maand!

  Bekijk in de volledige publicatie het recept!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply