Rate this post
 • Suus & Luuk helpen ook jouw kind
  Rate this post

  De meeste kinderen ontwikkelen zich probleemloos rond taal en spraak. Maar er zijn ook kinderen die ondersteuning nodig hebben, en dan is de logo­pedist de aangewezen persoon hiervoor.

  Kinderen leren met al hun zintuigen. Daarom zetten we binnen de logopedische ­behandeling graag materiaal in waarbij ­verschillende zintuigen geprikkeld worden. Op deze manier werken de zintuigen samen en kan een kind groeien in zijn ontwikkeling.

  Sinds een aantal jaren hebben we nieuwe vriendjes die ons kunnen helpen om het leren van taal en spraak leuk te maken. Onze nieuwe vriendjes heten Suus en Luuk. Zij nemen ons mee op verschillende avonturen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van elke leeftijd. Doordat de moeilijkheidsgraad van de oefeningen varieert, kunnen we de materialen tot een hoge leeftijd blijven gebruiken. Suus en Luuk-materiaal bestaat uit kleurrijke platen, poppen, vakantiefoto’s, emotie­kaarten, ­werkmappen en apps, en er zijn nog meer materialen in ontwikkeling.

  We merken dat de kinderen Suus en Luuk erg leuk vinden en ook zelfs herkennen. Wanneer ze binnenkomen, wordt regelmatig de vraag gesteld: ‘Gaan we met Suus en Luuk oefenen vandaag?’ Wij zetten Suus en Luuk-materiaal in bij onder andere begrijpend luisteren, woordenschat en woordkennis, begrippen­kennis (waaronder voorzetsels, tellen, tegenstellingen), begrippen en aanwijzingen opvolgen, categoriseren, ­verwoorden en zinsvorming, ­verdiepingsvragen, taal-denkrelaties en verhaalopbouw.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply