Rate this post
 • Symmetrie terug met een deelprothese
  Rate this post

  Veel vrouwen met borstkanker kiezen voor een borst­besparende operatie. Een deelprothese brengt daarna de symmetrie terug.

  Nina Bekkers* stond middenin het leven, toen zij in 2014 de diagnose ‘borstkanker’ kreeg. Ze is getrouwd met een fijne partner, heeft 2 sprankelende kinderen en een leuke baan. En dan die diagnose. In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 17.000 vrouwen de diagnose ‘borstkanker’, oftewel 1 op de 7 vrouwen. Nina behoorde daarmee bij de circa 20% van de borstkankerpatiënten die jonger is dan 50 jaar.

  Borstbesparende operatie
  ‘Bij een zelfonderzoek onder de douche voelde ik een knobbeltje. Ik schrok enorm en dacht direct aan mijn gezin. Want daarmee wil ik oud worden. Ik kreeg een borst­besparende operatie, maar ja, daarmee is de symmetrie tussen beide borsten toch echt weg. Nadat de wond van de operatie geheeld was, wilde ik graag een deelprothese om dit te herstellen. Via de mammacare-specialisten van het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein kwam ik terecht bij KMI Mammacare. Zo’n eerste afspraak om een prothese aan te meten kan best emotioneel zijn. Daarom ging mijn man mee. In alle rust hebben we over het hele proces gesproken en diverse deelprotheses uitgeprobeerd. Handig is ook, dat KMI Mammacare een uitgebreid assortiment prothese-BH’s heeft, zodat je goed kunt ervaren wat een (deel-)prothese en een mooie BH voor je doet’, aldus Nina.

  Amoena-presentatie
  KMI Mammacare beschikt sinds kort als één van de eerste winkels in Nederland over een shop-in-shop-presentatie van Amoena. Hier hangt de complete collectie prothese-BH’s, badkleding en leisurewear. Bovendien ontvangen klanten van KMI met de vasteklantenkaart korting op het hele assortiment.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply