4/4 - (1 stemmen)
 • Tandartsangst? Kies voor hulp!
  4/4 - (1 stemmen)

  Iedereen is wel ergens bang voor. Sommigen zijn bang voor spinnen, anderen weer voor kikkers en er zijn zelfs mensen die een angst hebben voor lange woorden. ‘Hippopotomonstrosesquippedaliofobie’ wordt dat laatste ook wel genoemd. Best ironisch of niet? Wat ook wel ironisch is, is dat we ook bang kunnen zijn voor dingen die eigenlijk goed voor ons zijn, zoals naar de tandarts gaan.

  Het is desondanks niet gek dat veel mensen bang zijn om naar hun halfjaarlijkse controle te gaan. Dit kan namelijk aan verschillende dingen liggen. Zo kan iemand bang zijn dat het erg pijn gaat doen, maar ook het geluid van een boortje kan al tot lichte paniek leiden. Wat de reden ook is, als de angst te groot wordt, kan het voor sommigen onmogelijk lijken om naar de tandarts te gaan. Gelukkig bestaat er een manier waarop je de angst helemaal niet hoeft te voelen.

  Angsttandarts
  Bang zijn om een afspraak bij de tandarts te maken is vervelend, maar als je problemen krijgt met je gebit sta je toch voor een dilemma. Dan heb je zowel letterlijk als figuurlijk kiespijn: kies je ervoor om naar de tandarts te gaan of is die stap je te groot? Een lastige keuze… maar wist je dat er ook een derde optie is? Je kunt namelijk ook naar de angsttandarts gaan: daar kun je je hele verhaal kwijt en wordt er alles aan gedaan om jou op je gemak te stellen. Zo hoef je de angst niet van te voren zelf te overwinnen, maar helpt de tandarts je om het samen weer prettig te maken.

  Narcosezorg
  Voor sommige mensen is zelfs de angsttandarts niet de oplossing, omdat ze op geen enkele manier iets van de behandeling willen meemaken. Maar zelfs dan is er nog een andere mogelijkheid, namelijk een behandeling onder narcose. Je denkt misschien dat dit alleen mogelijk is voor grote tandheelkundige ingrepen, maar dat is niet het geval. Ook voor kleine ingrepen kun je namelijk een narcosebehandeling krijgen. Vaak wordt hierdoor zelfs de angst minder, waardoor er daarna meestal geen narcose meer nodig is. Hierdoor kunnen mensen die anders geen mondzorg krijgen, toch geholpen worden.

  Het verhaal van Mike (30)
  ‘Als kind had ik eigenlijk nergens last van. Sterker nog, ik vond naar de tandarts gaan gewoon een leuk uitje! Ik was dan even vrij van school, zodra ik de wachtkamer binnenkwam stortte ik me op de Donald Duckjes en ik voelde me altijd megatrots als de tandarts zei dat het er weer goed uitzag. Onze tandarts was dan ook erg aardig.’

  ‘Maar nadat we verhuisden, veranderden de zaken. Toen ik bij mijn nieuwe tandarts kwam, bleek dat ik voor het eerst een gaatje te hebben. Er werd weinig rekening mee gehouden, dus de pijn van het boren had ik niet verwacht. Ik was zo geschrokken dat ik daarna de controles begon uit te stellen. Op die dagen was ik altijd op magische wijze ziek.’

  ‘Zeker toen ik volwassen werd, vlogen de jaren zonder tandzorg voorbij. Er was niemand voor wie ik me moest verantwoorden, dus het ging eigenlijk heel makkelijk… Tot ik zoveel last van mijn gebit kreeg, dat ook ik het niet langer kon negeren. Ik voelde me hopeloos, tot ik van een studiegenootje hoorde dat er ook een angsttandarts bestond. Zo kwam ik bij CDC Complete tandzorg terecht. Daar werd alles rustig besproken en kreeg ik een plaatselijke verdoving, waar ik niet eens iets van merkte. En de angst? Die verdween als sneeuw voor de zon. Sinds ik bij CDC kom, laat ik weer ieder half jaar mijn gebit controleren en reinigen.’

  Van cosmetische behandeling tot complete gebitsrenovatie
  Wil jij weer een gebit waar je trots op kunt zijn? Bij CDC Complete tandzorg helpen we je graag verder. Hier werken specialisten op verschillende gebieden, waaronder cosmetische tandheelkunde, gebitsrenovatie en narcosebehandelingen.

  Cosmetische behandelingen zijn ingrepen zoals tanden bleken, facings en kronen en bruggen. De specialist kan adviseren over de beste ingreep of combinatie van ingrepen en maakt gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Onze specialist op het gebied van gebitsrenovatie denkt met je mee om ook zeer beschadigde gebitten weer gezond en mooi te maken. Daarnaast bieden we narcosebehandelingen voor mensen met extreme tandartsangst, waarbij de tandarts nauw samenwerkt met de anesthesioloog om de behandeling heel aangenaam te laten verlopen.

  Bij CDC Complete tandzorg vind je alle tandzorg onder in één dak. Wij luisteren naar je wensen en denken graag mee over een passende oplossing. Samen doorlopen we het behandeltraject en begeleiden we je bij elke stap, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Lorette Laumans op maart 23, 2022, 2:19 pm

  CDC is dé beste narcosetandarts al sinds 2008!

  Beantwoorden →