Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een tatoeage als kunstwerk
  Rate this post

  Tatoeages: je ziet ze de laatste jaren steeds vaker. Denk je erover om zelf ook zo’n lichaamsversiering te laten zetten? Ga dan wel naar een studio waar je ge­holpen wordt door professionals!

  ART Collective Almelo is ooit opgezet als kunstenaars­collectief: een samenwerkingsverband van creatievelingen die zich bezighielden met verschillende disciplines binnen de kunst. Inmiddels is ART Collective uitgegroeid tot een van de grootste tattoo-studio’s van Overijssel.

  Allerlei soorten tatoeages
  Bij ART Collective Almelo kun je terecht voor alle soorten kleine of grote tatoeages: realistische afbeeldingen, teksten, ‘oldschool’, en dat alles in kleur of grijstinten. Bij de studio werken meerdere tattoo-artiesten, die meerdere specialisaties hebben. Je kunt gewoon langsgaan bij de studio om je wensen te bespreken, en dan wordt er gratis een ontwerp voor je gemaakt. Die kan net zo lang worden aangepast aan je wensen totdat jij tevreden bent.

  Open en eerlijk
  De studio hecht grote waarde aan openheid en eerlijkheid. Zo krijg je een duidelijke uitleg over de aanpak en de prijs, en is de studio licht en ruim opgezet. En mocht het het geval zijn dat de tatoeëerders van mening zijn dat je voor jouw specifieke wens ergens anders beter terechtkunt, dan zullen ze ook dat eerlijk zeggen. Door deze openheid wil ART Collective Almelo een bezoek aan een tattoo-studio laagdrempelig maken, zodat je je er op je gemak kunt voelen.

  ‘Als je zulke platen kunt zetten ben je een topartiest!’
  Ik kwam in contact met Art Collective door kennissen die daar al vaste klant waren. Ik was direct enthousiast over wat ik zag. Als je zulke platen kunt zetten, dan ben je wel een meester in je vak, dacht ik. Ik werk bij de Landmacht en heb daarom een viking en een Spartaan op mijn arm laten zetten met binnenin verschillende gezichten. Op mijn onderrug staan silhouetten van soldaten. Je moet een paar keer kijken voor je ziet hoe het in elkaar zit. Dat is uniek.

  Voordat ik bij tatoeëerder Patrick terechtkwam, had ik al een paar ideeën. Voor een deel heeft ook Wesley aan mijn tatoeages gewerkt. Samen hebben wij de stijl besproken. Naar aanleiding van mijn richtlijnen heeft Patrick ontwerpen gemaakt. Al snel zaten we op één lijn. Hij voelt mij aan. Ik heb hem toen de vrije hand gegeven. Mijn vertrouwen in hem is groot genoeg, zeker!

  Nu moet ik nog een paar keer terugkomen om mijn rug bij te laten werken. Dan is mijn arm en rug klaar. Ook heb ik een tatoeage op mijn borst laten zetten. Aan mijn andere borst wordt nu nog gewerkt om alles mooi in elkaar over te laten lopen. Bij tatoeages heb ik een voorkeur voor gezichten, portretten. Dat soort platen kan Patrick springlevend neerzetten!

  In de toekomst wil ik meer tatoeages, bijvoorbeeld op mijn benen. Wel moet ik iets zien wat mij écht aanspreekt natuurlijk. Want hoewel tatoeages laten zetten verslavend is, moet je er niet in doorslaan. De reacties die ik heb gekregen zijn positief: iedereen vindt het gaaf!

  Bij de jongens van Art Collective ben je op elk moment welkom om ontwerpen te bespreken, een praatje te maken of wat te drinken en te eten. Ze zijn gastvrij en er heerst een ongedwongen sfeer. Je voelt je op je gemak. Het is totaal niet zo dat er alleen maar hardrockfiguren komen, dat het ontoegankelijk is. Het is daar allesbehalve een ordinaire tattoofabriek.

  – Romani uit Almelo

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply