Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Een tatoeage die bij mij past
  Rate this post

  De tatoeage van de leeuw op mijn onderarm heb ik niet zomaar ­gekozen. De tatoeage is voor mij van grote waarde, omdat er een verhaal achter zit. Een verhaal dat ik altijd al bij me droeg en op deze manier altijd bij me zal dragen.

  Toen ik 8 jaar was, overleed mijn vader plotseling. Dat was een enorme schok voor mij. Ik kon mijn verdriet niet goed uiten en werd daardoor brutaler en afstandelijker naar andere mensen. Op de middelbare school kreeg ik interesse in drank en drugs. Na schooltijd rookte ik vaak een jointje met vrienden in het park. Van huiswerk maken kwam niet zoveel…

  Ik ben nu 25 en het gaat eindelijk weer de goede kant op. Doordat ik op de middelbare school twee keer ben blijven zitten en weleens geschorst werd, ben ik op 18-jarige leeftijd bij een psycholoog terechtgekomen. Daar bleek dat het verdriet van het verlies van mijn vader een grote rol speelde in mijn gedrag. Het duurde lang, maar na een paar weken was ik open tegen de psycholoog en vertelde haar wat er in mij omging.

  Uiteindelijk heb ik 4 jaar lang gesprekken gehad. In die 4 jaar waren er ook perioden dat de sessies afgelopen waren, maar dan bleek het toch lastig om mezelf op het juiste pad te houden. Pas op mijn 20e haalde ik mijn havo-diploma en op mijn 22e had ik genoeg kracht en zelfvertrouwen om mijn leven op te pakken en door te studeren. Eindelijk had ik de motivatie om er iets moois van te maken. Nu zit ik met plezier in het tweede jaar van mijn HBO-opleiding Rechten.

  Om deze zware periode een plek te geven, dacht ik al een tijd na over een tattoo. Een leeuw past in verschillende opzichten bij mij. Enerzijds staat hij voor de periode die ik heb afgesloten waarin ik explosief was en van me afbeet. Anderzijds staat de leeuw voor kracht en moed. In China is de leeuw het symbool voor dapperheid en in het Boeddhisme staat de leeuw voor wijsheid. Dat zijn eigenschappen die nu bij mij passen. De reden dat de leeuw op mijn onderarm staat, is dat ik het dagelijks zie. Dit helpt mij om niet meer terug te vallen in het leven dat ik leidde.

  Ik ben erg blij met het resultaat. Bij Rock-Star Tattoo wordt er alle tijd voor je genomen. Ik wilde een leeuw, maar wist niet precies hoe de tattoo eruit moest komen te zien. Ik was blij met het ontwerp en nu ook met de uitvoering. De witte ogen, de rimpels op de neus van agressie en de grote hoektanden die eruit knallen: het past bij me. Bij Rock-Star Tattoo maakt het niet uit of het gaat om een cover, eigen plaatje of freehand-ontwerp. Het gaat hun erom een mooie tattoo af te leveren die past bij de persoon. Wat ik heb gezien is dat ze bij Rock-Star Tattoo niet altijd akkoord gaan met een willekeurig plaatje. Door hun kennis en ervaring denken ze graag met je mee, met een knap staaltje vakwerk als resultaat!

  – Jeffrey (25) uit Spijkenisse

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply