Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Te klein of te zwaar
  Rate this post

  Is jouw kindje te vroeg geboren of had het een geboortegewicht van minder dan 1500 gram? Dan bestaat de kans dat je kindje sneller schrikt of moeilijker te troosten is dan een baby die op tijd geboren is. Of het heeft meer moeite om contact te maken, de aandacht vast te houden of moeite met inslapen.

  Het ToP programma, opgezet door het AMC, biedt ondersteuning aan het vroeggeboren kind en ouders na ontslag uit het ziekenhuis. ToP staat voor Transmurale Ontwikkelingsondersteuning voor Prematuur geboren kinderen en hun ouders.

  Lichaamstaal (her)kennen
  De kinderfysiotherapeuten Els de Waal en Alette Barel- van Zee hebben deze ToP opleiding gevolgd en geleerd de ‘lichaamstaal van de vroeggeboren kinderen te begrijpen. Zij begeleiden je als verzorger en leren de signalen van je baby te (her)­kennen en er op een positieve manier op in te spelen. Het ToP programma gaat uit van de mogelijkheden die het kindje heeft en de pogingen die het doet om de wereld te verkennen en zich aan te passen. Hierbij staat je kind en jij centraal. De ondersteuning wordt bepaald door de keuzes die passen bij je kindje en jouw gezin.

  Ondersteuning
  Het eerste huisbezoek vindt plaats binnen de eerste twee weken na ontslag. Het totale aantal huisbezoeken is afhankelijk van de behoefte die jij en je kind aan ondersteuning nodig hebben en varieert van tien tot veertien keer. Het programma eindigt rond het eerste levensjaar van je baby. Van ieder huisbezoek wordt een kort verslag gemaakt en aan je toegestuurd, waarin je na kunt lezen wat er met je besproken is met foto’s om het te verduidelijken. Dit programma wordt door de ziektekostenverzekeraars vergoed.

  KiXs
  Ook voor oudere kinderen kunnen de kinderfysiotherapeuten veel betekenen. Zo heeft de praktijk een speciaal programma voor kinderen en jongeren met overgewicht: KiXs. Het advies- en beweegprogramma is er voor kinderen en jongeren in de leeftijdscategorieën van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 15 jaar met een te hoog gewicht en is bedoeld om op een uitdagende manier het overgewicht aan te pakken. De meerwaarde van KiXs is dat het een multidisciplinair programma is en bestaat uit een samenwerking met een kinderfysiotherapeut van kinderfysiotherapiepraktijk Barel-van Zee, een pedagoog/kinderpsycholoog van Pedagogische Therapeutische Praktijk Samenspel, een sportdocent kickboksen of dansen van sportschool Budo Sport Rust en een diëtist van diëtistenpraktijk Bon Appétit in Leidschendam-Voorburg.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply
 • Geplaatst door Artikel over scoliose in FOR YOU Leidschendam & Voorburg op april 11, 2016, 9:48 am

  […] In een aantal winkels in Leidschendam-Voorburg treft u het gratis blad FOR YOU.  FOR YOU verstrekt informatie voor het vervullen van wensen en het aanreiken van lokale oplossingen op het gebied van beauty, health en lifestyle. In dit blad staat een artikel over kinderfysiotherapie Barel-van Zee. Lees hier meer: […]

  Beantwoorden →