Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Teken-taal
  Rate this post

  Mensen tekenden in de oertijd al op rotsen en kleding. Het is een directe en natuurlijke manier om dat, wat van binnen leeft en belangrijk is, te laten zien. De hele dag zien, horen, voelen en ruiken we allerlei informatie die bij ons binnenkomt en deze verwerken we tot beelden. 

  Onbewust verwerken en interpreteren we  zintuiglijke prikkels. We geven er be-teken-is aan. We selecteren wat belangrijk is.  Alles wat je zichtbaar maakt in een tekening, beeld, schilderij of collage, geeft je innerlijke beelden weer. Een tekentherapeut helpt je om die beelden te ontleden en kenbaar te maken. Je ontwikkelt je fantasie en je voorstellings­vermogen en werkt tegelijkertijd aan kunst­zinnige expressie. Je onderzoekt wat je gemaakt hebt: ‘Wat zegt de tekening over mij? Wat is mijn kracht en wat is mijn behoefte op dit moment?’ De tekentherapeut helpt je je tekorten om te zetten in wensen, emoties of dromen. Door het hele lijf in te zetten en beide hersenhelften te stimuleren, kom je meer in balans en leer je jezelf beter kennen.

  De oplossing voor veel problemen ligt niet in het oefenen van vaardigheden, maar vooral in het accepteren van je eigen tekortkomingen: ‘Waar ben ik goed in en waar moet ik nog wat meer ontwikkelen? Wat is er zichtbaar in de tekening en wat ontbreekt er? Hoe komt dit? Waar liggen mijn sterke punten en waar mijn zwakheden?’ Je leert betekenis geven aan je werkstuk en gaat daarmee aan de slag.

  Je staat sterker als je jezelf beter begrijpt.

  Dat is wat teken-taal met je doet. Dat is eng en heel bevrijdend tegelijk!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply