Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Terug naar jeugdigheid
  Rate this post

  Ik plaats geregeld foto’s van mijn gezin, mijn bordje eten en mezelf op Instagram. Ik vind het leuk om een overzicht van mijn leven te maken en geniet van de leuke reacties. Totdat ik op een dag een selfie plaatste en een oude kennis daarop reageerde met ‘Je ziet er nog precies zo uit als vroeger, behalve dan de rimpels! ;-)’ Het was vast grappig bedoeld, maar toch schrok ik ervan.

  Ik smeerde altijd met voldoende make-up en dan had ik het idee dat mijn rimpels niet zo zichtbaar waren. Wel dus. Niet zo gek ook, want ik ben een fanatiek zonnebaadster en ik rook al jaren. Dat heeft mijn huid helaas geen goed gedaan. De weken gingen voorbij en ik begon me steeds meer te storen aan mijn rimpelige huid. De opmerking van mijn kennis had iets aangewakkerd. Mijn man zei nuchter: ‘Als je niet blij met je huid bent, doe er dan iets aan. Je leeft maar één keer!’ Dat was ik met hem eens, maar mijn angst voor dokters en spuiten hield mij enorm tegen.

  Op een dag las ik een inspirerend interview met een bekende ­Nederlander en zij zei het heel mooi: ‘Ik vind het niet erg om ­ouder te worden, maar waarom zou ik niet af en toe gebruikmaken van de moderne technieken om er nét iets jonger uit te zien?’ Deze vrouw was altijd al een inspiratiebron voor mij en ­ineens dacht ik: ‘Ik ben het zat! Ik wil óók een jonger uiterlijk! Een week later had ik een intakegesprek met een cosmetisch arts en hij nam alle tijd om mij de opties uit te leggen. Ook wist hij mij enorm gerust te stellen dat de behandelingen een stuk minder eng zijn dan ik dacht.

  Ik dacht er een paar dagen over na en toen was ik eruit: ik ging voor de Silhouette Soft: een ‘draadlift’ zonder ­operatie, waarna je huid circa 10 jaar jonger lijkt. Ik vond het nog steeds spannend, maar ik had vertrouwen in de kundige arts. De ingreep werd onder plaatselijke verdoving gedaan, waarbij draden van polymelkzuur in mijn gezicht werden aangebracht die werden aangetrokken en zo de huid een lift gaven. Een uur later was het al klaar! Mijn gezicht had slechts twee dagen nodig om te herstellen en toen zag ik al verbetering. Mijn hangerige wangen en expressielijnen zijn weer een stuk strakker. Ook zijn mijn rimpels verminderd en heb ik een jeugdigere uitstraling.

  De komende tijd wordt het nóg mooier. De arts vertelde dat er een natuurlijk collageen rond de liftdraden ontstaat. Dit heeft een regenererende werking en zorgt voor een steeds mooier wordend en langduriger resultaat. Ik sta echt te kijken van deze moderne techniek die zo simpel is, maar een heel mooi en natuurlijk resultaat geeft. Ik krijg dagelijks complimentjes op Instagram. Dit had ik eerder moeten doen!

  – Marjon (46 jaar)

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply