Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Terug naar je oude ‘jij’
  Rate this post

  Als je aan het herstellen bent van een langdurige ziekte (kanker, fibromyalgie, chronische vermoeidheid enzovoort) of een slepende blessure (bijvoorbeeld een hernia), is het zaak om je conditie weer op peil te brengen, zodat je de dagelijkse dingen en je hobby’s weer normaal kunt doen. Maar hoe kun je op een verantwoorde manier bewegen? Door je te laten begeleiden door iemand die weet hoe je in elkaar zit en weet wat goed voor je is!

  Zeker wanneer je lang ziek bent geweest, is een 1-op-1- training heel effectief. Door al die heftige behandelingen ben je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal achteruitgegaan. Je twijfelt misschien of je wel weer alles kunt wat je eerder ook kon. Een personal trainer weet wat je aankunt, en kan je motiveren. Natuurlijk worden de trainingen heel voorzichtig opgebouwd. En je krijgt ook voedings­adviezen om je herstel te ondersteunen.

  De trainers van PersonalProf hebben ruime ervaring in het begeleiden van verschillende doelgroepen, waaronder revaliderenden. De 1-op-1-begeleiding is gericht op krachttraining, om je fysiek sterker en daardoor belastbaarder te maken.
  Veel mensen blijven te lang bij een fysiotherapeut hangen en doen zelf te weinig om echt van hun blessures af te komen. Gerichte (kracht)training zorgt ervoor dat je veel effectiever traint en spieren / ligamenten om het gewricht sterker maakt. Ook werkt krachttraining goed om preventief blessures mee te voorkomen. Een mix van krachttraining en cardio kan ervoor zorgen dat je het snelst ‘in shape’ komt. Voeding is eigenlijk het belangrijkst om af te vallen en vet te verliezen, en zorgt samen met training voor een grotere belastbaarheid. Hoe fitter je bent, hoe beter je functioneert in het dagelijks leven!

  Programma
  De personal trainer van PersonalProf stelt bij de intake een programma voor je op, waarmee je aan de slag kunt om je conditie te verbeteren en te voorkomen dat je (weer) blessures oploopt. Hij houdt daarbij rekening met wat je kunt en wat je (nog) niet kunt. Belangrijk is om per persoon te kijken naar de belasting versus de belastbaarheid. Een personal trainer zorgt ervoor dat jij tijdens een training vooruitgang blijft boeken, dat oefeningen correct uit­gevoerd worden en ook daadwerkelijk effect hebben op jouw gestelde doel. Het is leuk om elke training de gekste oefeningen te doen en helemaal bezweet naar huis te gaan, maar is dit dan wel de meeste effectieve training voor het behalen van jouw doel? Wij denken van niet.

  ‘Zij corrigeren, helpen en motiveren mij’
  ‘Al van jongs af aan was ik een fanatieke sporter. Voetbal, fitness en squashen: hoe meer hoe beter. Echter heb ik in april 2014 last van mijn onderrug gekregen en moest ik voor ruim 7 à 8 maanden rustig aan doen. Wat je dan aan spieren en conditie hebt opgebouwd, is na zo’n lange periode niksdoen dan vrijwel weg. Tijdens mijn rugklachten heeft PersonalProf mij doorgestuurd naar een Mylogenics specialist in de buurt. Hij heeft mij uiteindelijk van mijn klachten afgeholpen. Sinds december 2014 train ik nu onder begeleiding bij PersonalProf. Zij corrigeren, helpen en motiveren mij waar nodig om zo mijn uiteindelijke doel te behalen.’
  – Denny Goosensen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply