Rate this post
 • Test producten van de toekomst
  Rate this post

  De meeste mensen kennen Philips Drachten als ­productiecentrum van scheerapparaten. Maar wist je dat er ook de nieuwste beautyproducten worden ontwikkeld? Denk daarbij aan ladyshaves, ­hairstylers, epilators en föhns. Een professioneel team van product researchers voert allerlei onderzoeken uit, óók met producten die pas in de toekomst in de winkel liggen. En het mooie is: jij kunt daaraan meedoen!

  Onze hoogwaardige producten worden over de hele wereld verkocht en door miljoenen mensen dagelijks gebruikt. Daarom is het erg belangrijk dat we alles vooraf goed onderzoeken. We willen graag weten wat consumenten van onze producten vinden en hoe we ze verder kunnen verbeteren. Voor het uitvoeren van allerlei consumententesten op beautyproducten beschikt het Product Research Centre over onderzoeksruimten en zelfs een kapsalon. Regelmatig zijn er kapsters die de haren wassen en in model brengen met producten van Philips of onze concurrenten. Ook doet het testcentrum allerlei metingen, bijvoorbeeld de mate van gladheid na het gebruik van een ladyshave.

  Vernieuwende producten
  Hoe gaat zo’n onderzoek? ‘Je wordt vriendelijk ontvangen bij Philips’, zegt Floor Rodijk, die meedoet aan consumententesten. ‘Tijdens de tests stellen ze allerlei vragen. Is een apparaat gemakkelijk in gebruik? Wat vind je van het resultaat? En hoe zijn Philips-producten in vergelijking met apparaten van de concurrentie?’ De ontwikkelafdelingen van Philips gebruiken de antwoorden om de producten nog beter af te stemmen op de wens van de consument. Floor: ‘Ze testen de producten niet alleen in onderzoeksruimten, maar ook bij mensen thuis. Je krijgt dan een apparaat mee en levert dat na enkele maanden weer in.’

  Doe je mee aan een test, dan krijg je van Philips een ­passende onkostenvergoeding. ‘Maar daar doe ik het niet voor’, zegt Floor. ‘Ik vind het vooral leuk om aan ­vernieuwende producten mee te werken die nu nog niet op de markt zijn.’

  Andere producten
  Wil je, naast beautyproducten, ook andere consumentenproducten testen? Ook dan ben je bij Philips in Drachten aan het juiste adres. Want er zijn ook consumentenonderzoeken voor koffiezetters, stofzuigers en andere huishoudelijke producten. En zoals vanouds kunnen mannen bij Philips Drachten terecht voor het uitproberen en beoordelen van scheerapparaten, bodygroomers en baardtrimmers. Iedereen kan dus meewerken aan de Philips-producten van de toekomst!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply