Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Thailand voor gevorderden

  Thailand is en blijft een populaire bestemming in Azië onder Nederlanders. Niet verwonderlijk: het land beschikt over prachtige stranden, Bangkok bruist en in Chiang Mai tref je schitterende tempels en overweldigende natuur. Wijk echter eens van de gebaande paden, kies voor een reis door Noordoost-Thailand. Dit zijn mijn persoonlijke favorieten in de Isaan.

  Eeuwenoude potten en botten
  In de jaren zestig van de vorige eeuw stuitte men in Ban Chiang op een grote hoeveelheid aardewerkpotten. Nader onderzoek volgde en wat bleek: de archeologische vondsten gaan terug tot meer dan 4.000 jaar voor Christus. Niet verwonderlijk dat UNESCO in 1992 de plek tot Werelderfgoed verklaarde.

  Heilige tempels
  Je hebt tempels en je hebt tempels. Thailand staat er vol mee, maar in de Isaan tref je toch wel een paar pareltjes. Voor een bezoek aan Wat Phu Tok moet je geen hoogtevrees hebben. Het heiligdom slingert zich rond een grote rots heen. Wat Phra That Phanom daarentegen staat als een sierlijke witte dame te schitteren in het licht. De stoepa is het heiligste monument van de Isaan en niet minder dan 15 eeuwen jong.

  Dinosauriërs
  In de provincie Kalasin vond een monnik in 1994 iets heel anders in de grond. Geen potten, maar botten. Geen resten van een kat of een hond, maar van een dinosaurus. In het Sirindhorn Museum leer je alles over de vondst en dino’s in het algemeen.

  Pronkstukken
  Voor een stukje Khmer-rijk reis je niet naar Cambodja, maar naar Prasat Phanom. Samen met Muang Tham de pronkstukken van het Thailand.

  Trots van Thailand
  Wie van sport houdt, gaat naar Buriram. Voetbalclub Buriram United speelt in de hoogste divisie van de Thai Premier League en is ongekend populair. Net achter het voetbalstadion halen liefhebbers van de Moto GP het hart op. Het Chang International Circuit opende in 2014 en is klaar voor vele jaren spannende races.

  Als de avond valt
  Als rond de klok van zevenen de zon zakt, wordt het op straat levendig druk. Kramen worden opgebouwd, de avondmarkten komen tot leven. Vrijwel elke stad heeft een dergelijke markt. Persoonlijk vind ik die van Phimai erg gezellig en gemoedelijk. En lekker natuurlijk!

  Eva is freelance reisredacteur en reist voor haar werk de hele wereld over. In ForYou Magazine deelt ze de mooiste plekjes op aarde. Van dichtbij tot ver weg. Reis je mee?
  Meer avonturen van Eva lezen: check www.omnitraveler.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply