fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • TheaterTips voor de komende periode

  Alex Boogers ‘Parklezing Literatuur’

  donderdag 29 september 20.30 uur

  Alex Boogers geeft een lezing over zijn meest recente boek ‘Alleen met de goden’. De elfjarige Aaron Bachman ziet op een avond een man roerloos in de deuropening liggen. Zijn vader staat met gebalde vuisten in de gang. Hij brult dat Aaron naar de huiskamer moet gaan. De vader belt met de alarmdiensten en geeft zichzelf aan. Zo opent deze overweldigende coming-of-ageroman, waarin Alex Boogers al zijn thema’s laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, soepele vertelling een zoektocht naar een vader.

  Het Verteltheater ‘Juwelen-Oma’

  woensdag 12 oktober 14.30 uur

  Ben moet elke vrijdagavond bij zijn oma logeren. Saaier en vervelender kun je het niet bedenken. Ze stinkt, haar hoorapparaat fluit en piept en elke avond spelen ze scrabble. ‘Moet het nu echt weer?’ vraagt hij elke week aan pap en mam. ‘Ik ga daar nog dood van verveling’. Op een dag vindt hij per ongeluk op de keukenplank een pot vol met juwelen. Zijn oma blijkt een beruchte juwelendief te zijn geweest. Maar er is één ding dat ze nog nooit heeft gestolen. Ben maakt samen met zijn oma een plan voor de grootste diefstal ooit. Een verrassend verhaal, spannend, ontroerend en grappig. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt 45 minuten.

  Mister and Mississippi – ‘For Us To Remember’

  donderdag 27 oktober 20.30 uur

  Na twee albums, twee 3FM Awards, een Edison en vele nationale en internationale optredens is het nu tijd voor Mister and Mississippi om de theaters in te gaan! Het Utrechtse viertal Mister and Mississippi schrijft liedjes die in de Nederlandse theaters nog meer glans, inhoud en zeggingskracht zullen krijgen. Tijdens de voorstelling krijgt het publiek het volledige muzikale spectrum te horen: klein en intiem, of zelfs puur akoestisch en zonder enige vorm van ver­sterking. Je adem stokt als je luistert naar de loepzuivere samenzang, die intiem en toch krachtig zal weerklinken. Aan de andere kant luister je naar de dynamische, energieke en elektronische kant van de band, met snijdende gitaarpartijen, stuwende drums en opzwepende synthpartijen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply