Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Therapie voor je gezicht
    Rate this post

    Sinds een aantal jaren heb je voor een huidverbeterende behandeling geen verwijsbrief meer nodig van je huisarts. Dat betekent dat je zelf de keuze kunt maken voor bijvoorbeeld een behandeling bij de huidtherapeut of bij de schoonheidsspecialist. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee beroepen?

    Het verschil tussen de huidtherapeut en de schoonheidsspecialist is dat de laatste vooral verzorgende, huid-verbeterende en ontspannende behandelingen uitvoert. De huidtherapeut is daarentegen een paramedicus die de vierjarige HBO-opleiding ‘Huidtherapie’ heeft gevolgd. De huidtherapeut behandelt patiënten met een zieke of beschadigde huid. Het doel van huidtherapie is om huidproblemen en huidaandoeningen te bestrijden, te verminderen en te voorkomen. De titel ‘huidtherapeut’ is een beschermde titel. Regelmatig volgt de huidtherapeut cursussen en nascholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Het kan zijn dat de huidtherapeut naast (para)medische behandelingen ook cosmetische behandelingen uitvoert.

    Huidtherapeuten zijn, in tegenstelling tot schoonheidsspecialisten, direct toegankelijk, en behandelingen door huidtherapeuten kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Voorafgaand aan de behandelingen is er altijd een vrijblijvend intakegesprek, waarbij een persoonlijk behandelplan opgesteld wordt.

    Goed om te weten

    Bij ParamediCare kun je terecht voor verschillende huidtherapiebehandelingen. ParamediCare werkt nauw samen met de meeste zorgverzekeraars. De meeste huidtherapiebehandelingen worden deels of helemaal vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende zorg. De acnetherapie, camouflagetherapie, ontharing, oedeemtherapie en littekentherapie komen in elk geval in aanmerking voor een vergoeding. Informeer bij jouw eigen verzekeraar hoe het zit met de vergoeding van de behandeling die jij wilt volgen. In sommige gevallen verwijst de huisarts je naar de huidtherapeut. Omdat de huidtherapeut direct toegankelijk is, kun je echter ook op eigen initiatief een afspraak maken.

    Littekens en oedeem

    Oedeemtherapie is een speciale therapie gericht op het afvoeren van oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht en eiwitten in je lichaam. De oor-zaak hiervan is meestal dat de afvoer van vocht is verstoord, waardoor zwellingen ontstaan in je armen, benen of andere lichaamsdelen. De huidtherapeut is opgeleid om oedeem te behandelen. Ook kan die therapeutische elastische kousen aanmeten.

    Wanneer je last hebt van rode, pijnlijke, verkleurde of verharde littekens, kun je beginnen met littekentherapie, massage om het weefsel los te maken of verschillende apparatuur die ingezet kan worden om littekens minder zichtbaar te maken. Ook hiervoor ben je in goede handen bij de huidtherapeut.

    Af van je acne en oneffenheden

    Zucht, wat zou je toch graag af willen van die mee-eters, puistjes, onderhuidse ontstekingen en rode bultjes. Als je last hebt van acne, dan is dat meestal te zien in je gezicht, op je borst en op je rug. De huidtherapeut kan alle vormen van acne en acne-lifttekens behandelen. Daarnaast krijg je adviezen voor een goede huidverzorging.

    Heb jij last van couperose, hypo- of hyperpigmentatie, littekens of wijnvlekken? Of baal je van een tatoeage? De huidtherapeut is gespecialiseerd in camouflagetherapie. Deze vorm van huidtherapie is gericht op het minder zichtbaar maken van deze en andere storende oneffenheden van je huid.

     

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply