Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Thuis zijn in je lichaam: eerst eens opruimen?

  Leg dit blad eens even opzij, zoek een lekker plekje, sluit je ogen en doe helemaal niets. Echt helemaal niet, dus ook niet WhatsAppen of de was opvouwen! Hoe lang hou jij dat vol? Ben je met je gedachten al in de supermarkt, bij die deadline of bij dat enerverende gesprek dat je net had?

  Niets doen is lastig! Zo zijn we dat hier gewend. Ons hoofd maakt zoveel lawaai, dat we ons lichaam niet meer horen. Gevolg: we ademen te snel en oppervlakkig, zetten spanning vast in onze spieren, hebben hoofdpijn en brandend maagzuur. We worden ziek.
  Kijk eens naar een baby’tje. Dat voelt tot in iedere cel wat nodig is en zorgt dat het dat krijgt: voedsel, een schone luier, aandacht en… liefde. Een aangeboren gave die we min of meer afleren tijdens het opgroeien. Feit: ons lichaam is onze woning. Verhuizen gaat ‘m niet worden, dus laten we er een fijne plek van maken!

  Voelen wat er gebeurt
  Sluit nog eens je ogen. Waar voel jij je ademhaling? Bij je neus, je ribbenkast, je buik? En voel je je bekkenbodem, je hart, je darmen, je longen, je lever? Ik durf te wedden dat je nu je wenkbrauwen zit te fronsen.
  Toch: hoe goed zou jij voor jezelf kunnen zorgen door te voelen wat er in je lichaam gebeurt! Zelf beslissen over je gezondheid, vertrouwen op de wijsheid van je lichaam. Net als dat baby’tje.

  Meer ruimte en rust
  Ons lijf heeft een waanzinnige kracht om zichzelf te herstellen! ‘Waarom ben ik dan ziek, steeds zo moe of zo prikkelbaar?’ Dat komt door ‘te veel’: te veel prikkels, te veel verkeerde voeding, te veel stress enzovoort.
  Er bestaan lichaamstherapeuten waarbij je na de behandeling het gevoel hebt dat je weer wat dichter bij je gezonde oorsprong bent gekomen; thuis in je lichaam als het ware. Debora Goedewaagen is er zo een. Een cliënt zei ooit na een behandeling: ‘Het is net of Debora met een kwastje alles in mijn lichaam aanraakte. Na afloop voelde ik me weer veel dichter bij mezelf. Er is meer ruimte en rust gekomen.’

  Effectieve aanpak
  Debora kiest met jou de meest effectieve aanpak. Aandacht kan gaan naar herstel van de hormonale balans, tot rust brengen van het zenuwstelsel, stimuleren van de darmbeweging, detoxen na een chemokuur enzovoort.
  Alle technieken die ingezet worden, gaan uit van het stimuleren van het zelfherstellend vermogen. Bij voet­reflexologie wordt via de voeten het hele lichaam behandeld, met shiatsu activeer je via duim- en handpalmdruk meridiaanpunten op het hele lichaam. De Chinese buik­massage heeft een sterk ontgiftende werking. Via adem-vrij-sessies leer je weer op jouw oorspronkelijke manier ademen. Het is een geweldige methode om jezelf te bevrijden van knellende overtuigingen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply