Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Een mooi duo: wijn en chocola
    Rate this post

    Zwoele avonden op het balkon, in de tuin of op een terrasje. De sensatie van een verkoelend briesje na een warme voorjaars- of zomerdag. Heerlijk genieten van fijn gezelschap en een goed glas wijn. En chocola! Wellicht is het een combinatie waar je nog nooit van gehoord hebt en die je zelf ook nooit bedacht zou hebben. Maar weet je wel hoe goed je chocola en wijn kunt combineren? Ervaar wat dit verrassende duo met je smaakpapillen doet.

    Zowel pure als melkchocolade laat zich prima combineren met een goed glas wijn. Kies na het eten voor een desertwijn waar je een bonbon van melkchocolade bij neemt. Het filmende van de chocola die langzaam in je mond smelt, past perfect bij de filmende smaak van een zoete, witte desertwijn. ‘Onze chocola is heel romig van smaak’, vertelt Linda Tissink niet zonder trots. ‘We hebben een grote keuze aan bonbons, die allemaal op ambachtelijke wijze gemaakt zijn. De kwaliteit is beslist anders dan van de chocola die je in de supermarkt koopt. En dat proef je.’

    Prachtige smaakcombinatie
    Ook wanneer het later op de avond tijd is voor een glas krachtige rode wijn, is chocolade een goede partner. In dit geval kan er beter gekozen worden voor pure chocolade. De bitters uit de cacao doen het goed met de bitters van het donkere fruit uit de wijn. Snij of breek kleine stukjes van een massief stuk chocola. Het best kun je eerst een slok wijn nemen. Laat daarna een stukje chocola langzaam in je mond smelten en vermeng deze dan met een slok wijn. Een prachtige smaakcombinatie!

    Excellente kwaliteit
    Wij verkopen alleen eerlijke chocola’, vervolgt Linda haar verhaal. ‘Mooie, pure producten van een excellente kwaliteit en een voortreffelijke smaak. Wij hebben ook repen pure chocola in ons assortiment die je mooi met een goed glas wijn kunt combineren. We hebben niet alleen repen die 55% procent cacao bevatten, maar zelfs repen met 70% cacao. Vooral de chocola met dat laatste percentage is heel zuiver, er zit bijvoorbeeld veel minder suiker in. Het laat zich daarom heel goed combineren met een mooie rode wijn.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply