Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Tijd is bijzonder…

  Deze editie gaat over kanker, een heftige ziekte die het leven op de kop zet. De quote ’Tijd is bijzonder’, die de kankerbestrijding gebruikt tijdens de collecteweek, zette me aan het denken. Heftige en soms levensbedreigende momenten in het leven doen ons (ineens) beseffen hoe kwetsbaar en mooi het leven is.

  Toen ik 25 jaar was, overleed mijn vader aan deze ziekte. Het veranderde ons als gezin, het veranderde mij, mijn zienswereld, mijn interesses, mijn gevoel over kwetsbaarheid. Het heeft me mede gebracht bij waar ik nu ben.

  Tien jaar geleden begon ik als Registercounsellor ABvC® samen te werken met Verloskundigenpraktijk Doevendans. Ook hier is de tijd bijzonder, omdat de zwangerschap een levensveranderende fase in het leven is. Het gaat over het geven en soms ook het verliezen van leven. Dichterbij het beleven van leven in al zijn facetten kan ik niet zijn. Dit is de plek waar ik wil zijn, wil werken met zwangeren, partners en een fijn team van professionele mensen.

  Counselling, bevallingsverwerking (EMDR), training
  Als counsellor heb ik aandacht voor je persoonlijke situatie, je struikelblokken en je vragen. Voel je je als (aanstaande) ouder mentaal uit balans? Dat kan zijn omdat je niet lekker in je vel zit, stress ervaart of bang bent voor de komende bevalling. Ook kan een heftige bevallingservaring veel impact hebben op je leven en de keuzes die je wilt maken. Als de bevalling anders is gelopen dan je had gehoopt of verwacht, als je ervaart dat je aan de bevalling blijft denken, dromen of het liefst alles over dit onderwerp vermijdt, maak dan vrijblijvend een afspraak.
  Als een cursus je aanspreekt: alleen in onze praktijk wordt de zwangerschapscursus MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN gegeven. De pijlers waarop de door mij ontwikkelde cursus is gebaseerd, zijn mindfulness, hartcoherentie (een ademhalingstechniek) en positieve psychologie. De drie pijlers zijn effectief gebleken bij de deelnemers.

  In zeven bijeenkomsten leer je bewust stil te staan bij het vaardig en veerkrachtig worden tijdens de veranderingen in de zwangerschap, de bevalling, de kraamtijd en het ouderschap. We wensen dat een ieder vindt waar zij kracht uit haalt of behoefte aan heeft. Alle zwangeren zijn welkom, ook als je niet aan onze praktijk bent verbonden.

  Samenwerking
  De visie ‘zorgen voor’ en ‘ontzorgen’ heeft ons samengebracht, en dat heeft geleid tot een mooie samenwerking met Verloskundigenpraktijk Doevendans. In onze praktijk ben je in goede handen vóór, tijdens en na de zwangerschap.
  De verloskundigen zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van jou tijdens je zwangerschap. Ze zijn tevens het aanspreekpunt voor je medische vragen, controles en verdere begeleiding van je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. In de zwangerschap kom je gemiddeld 12 keer op controle. Voor zwangerschapsbegeleiding kun je, naast de reguliere consulten, ook kiezen voor ‘Centering Pregnancy’. Alle deelnemers zijn in dezelfde fase van de zwangerschap als jij. In tien bijeenkomsten kom je op een vast tijdstip samen. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Je krijgt én geeft elkaar informatie.
  Het is mogelijk een echo te laten maken. In het team zijn bijna alle verloskundigen echoscopisten. Er is ook een hartjesspreekuur, zodat je naar het hartje van je kindje kunt luisteren.
  De praktijk organiseert diverse voorlichtingsavonden over bevallen en borstvoeding geven. Elke woensdagochtend is er ‘MaMMacafé’, waar je terecht kunt met vragen over borstvoeding en het wegen van je baby, en je ervaringen rondom de geboorte en ontwikkeling van je kind delen.
  Heb je vragen na het lezen van dit artikel? Onze assistentes beantwoorden ze graag. Neem gerust contact op.

  Antoinette Kuiper-van der Meché
  In Animo Counselling

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply