Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Tijd voor je kinderen: hoe doe je dat?
  4/4 - (1 stemmen)

  Het meest voorkomende goede voornemen van ouders is toch wel ‘meer tijd voor de kinderen en het gezin’. Ik krijg ook vaak de vraag ‘Hoe doe jij dat? Jij kan naast je werk wel helpen op school en onderneemt veel met het hele gezin of één op één met je kinderen.’ Bij deze mijn tip om meer tijd voor en met je kinderen en gezin te creëren.

  Hoe doe ik dat? Door de start van Durf kindercoaching is er veel tijd gaan zitten aan dingen voor / rondom Durf kindercoaching. Ook tijd aan de keukentafel achter de laptop in plaats van gezellige dingen met mijn man en kinderen terwijl die wel thuis waren.
  Door in mijn agenda te zetten:
  • vrije dagen en studiedagen van de kinderen
  • bijzonderheden zoals verjaardagen, schoolreisjes en activiteiten op school
  • schoolvakanties en feestdagen
  • vaste sportavonden en afspraken die wekelijks terugkomen
  • werktijden onder schooltijd en eventueel avonden
  En dan begint het plannen. Ik plan vrije dagen en studiedagen van de kinderen zoveel mogelijk zelf ook vrij. Het is de ideale dag voor een uitstapje met de kinderen. Ook verjaardagen van ons gezin plan ik vrij. Als kind vond ik het van mijn vader altijd fijn dat hij dan de hele dag thuis was. Op de dagen van het schoolreisje en schoolactiviteiten houd ik het wat rustiger en de wekelijkse afspraken zoals logopedie en zwemles probeer ik vrij te houden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply