Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Tijd om in beweging te komen
  Rate this post

  Als je het al druk genoeg hebt met je werk, je relatie, je gezin en sociale contacten, denk je er waarschijnlijk niet aan om ook nog eens te gaan sporten. Je kunt je energie en tijd wel beter gebruiken. Fout! Want van sporten krijg je juist energie. En nog een heleboel meer!

  Sporten heeft een positief effect op je gezondheid en bestrijdt stress, je concentratie en conditie nemen toe, je voelt je minder moe, slaapt beter en je voelt je fysiek sterker. En je bent minder vaak ziek. En dat laatste is niet alleen fijn voor jou, maar ook interessant voor je werkgever.

  ‘Ik hoef écht geen afgetraind figuur te hebben’
  Zo’n 12 jaar geleden ging ik sporten en op dieet om af te vallen, omdat ik er helemaal klaar mee was. Ik ben begonnen met mountainbiken. Dat ging goed en ik viel inderdaad af, maar tijdens één van mijn mountainbikeritten brak ik mijn sleutelbeen. Het herstel verliep goed, maar de pijn bleef aanhouden, en de fysiotherapeut kon me niet verder helpen. Toen ben ik een andere vorm van beweging gaan zoeken om de pijnklacht weg te nemen, en vroeg me af of krachttraining een oplossing zou kunnen zijn. Dat bleek inderdaad zo te zijn, want ik kwam van mijn klachten af.

  Zo’n 2 jaar geleden ben ik overgestapt naar Fitness Paradise. Ik wist dat het centrum al jaren bestond, en ben er eens wezen kijken. Ik zag dat ze daar goede faciliteiten hadden, met nieuwere apparatuur, en zelfs een sauna! Dat was fijn.

  Op dit moment ben ik er 3 of 4 keer per week aan het sporten. Ik ga meestal samen met een vriend van mij, en we doen samen de warming-up. Daarna gaan we ieder onze eigen gang. Ik doe een kwartier tot een half uur aan cardiotraining, en ook nog een uur aan krachttraining. Daarbij hou ik een schema aan. Mijn schema’s worden bijna altijd samengesteld door Wendy, en ze houdt daarbij rekening met mijn wensen en eventuele blessures of klachten die ik op een bepaald moment heb.

  Voor de krachttraining gebruik ik alle apparaten en materialen die Fitness Paradise heeft. Dat houdt het ook afwisselend. Verder train ik in de winter bijvoorbeeld mijn benen wat meer, zodat ik in de zomer beter voorbereid op de racefiets kan stappen. Tijdens de trainingen word ik goed begeleid. Wendy en de andere instructeurs letten goed op wat ik doe, en corrigeren me als ik een oefening niet helemaal goed uitvoer.

  Het sporten hoef ik allang niet meer te doen om slanker te worden, maar ik doe het om gezond en fit te blijven en om een goede weerstand te houden. Het is écht niet zo dat ik een afgetraind figuur hoef te hebben, maar ik merk dat ik nu gewoon letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel zit. En als je wat sterker bent, maakt dat het dagelijks leven ook wat gemakkelijker, want je kan zwaardere dingen gemakkelijker optillen. Ik heb gemerkt dat dat me gemakkelijker lukt dan jaren geleden. En het sporten is nog ontspannend ook!

  Joël (38 jaar)

  Over Fitness Paradise
  Fitness Paradise bestaat sinds 2000 en is een gezellig, schoon en uitgebreid fitnesscentrum waar de klant centraal staat. De trainers beschikken over minimaal het diploma Fitnesstrainer A van Fitvak, maar ook NASM Personal Trainer en de Functionele Houdings Specialist. Iedere medewerker heeft een BHV-diploma en is getraind om te werken met een AED. Deze is ook aanwezig in het centrum. Fitness Paradise werkt samen met Kleijkamp Fysiotherapie, die gevestigd is in hetzelfde pand. Het pand van Fitness Paradise staat net buiten het centrum en is daardoor goed bereikbaar, zowel met de auto of fiets als met het openbaar vervoer.

  Uitgebreide faciliteiten
  Met een uitgebreide bar, lockers, warme en koude douches, sauna’s, zonnebanken én gratis wifi is Fitness Paradise het meest complete fitnesscentrum van Oud-Beijerland.

  Allerlei mogelijkheden
  Fitness Paradise biedt allerlei mogelijkheden om op een verantwoorde manier te bewegen. Zo kun je er terecht voor individuele fitnesstrainingen, maar er zijn ook allerlei groepslessen, zoals steps, boksen, Bodypump en yoga. En je kunt bij het centrum ook terecht voor de Synrgy small group krachttraining en personal training, waarbij je begeleiding krijgt van jouw eigen persoonlijke trainer om jouw doelen te bereiken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply