Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Tijd om je lichaam te herstellen
  Rate this post

  De wekker gaat. Eigenlijk heb je geen zin om op te staan, je voelt je nog totaal niet uitgerust. Geen wonder, je hebt al tijden drukke dagen en strakke deadlines, en probeert ook privé alle ballen in de lucht te houden. Je lichaam voelt loodzwaar, je nek doet zeer en hebt regelmatig last van hoofdpijn. Je wilt niet zeuren, dus stap je onder de douche in de hoop dat je daarvan zult opknappen en genoeg energie krijgt om de dag door te komen.

  Het is het fenomeen van deze tijd: stress. Bijna iedereen heeft er wel zo nu en dan mee te maken. Sommige mensen kunnen hier vrij goed mee omgaan en kiezen regelmatig voor momenten van ontspanning. Maar voor de grootste groep geldt dat we te vaak teveel van onszelf vragen, waardoor er allerlei stressgerelateerde klachten ontstaan.

  Gun jezelf rust
  Wanneer je het erg druk hebt, probeert je lichaam zich tegen de stress te beschermen door de spieren op spanning te zetten. Zowel je lichaam als je geest hebben ontspanning en rust nodig om hiervan bij te komen. Helaas gunnen we dit onszelf maar zelden. Daardoor kan de spanning opbouwen en toenemen, wat allerlei klachten veroorzaakt. Denk hierbij aan hoofdpijn, spierklachten, darmproblemen, vermoeidheid, piekeren of een gejaagd gevoel.

  De totale mens
  Merk jij ook dat je veel stress hebt? Dan is het tijd om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Voetreflextherapie is een massagetechniek vanuit holistisch perspectief. Dat houdt in dat er gekeken wordt naar de totale mens. Er is naast aandacht voor de fysieke klachten, ook tijd voor de geest en de ziel. Hiermee kan er rust en ontspanning worden gecreëerd, de basisvoorwaarden voor het lichaam om zich te kunnen herstellen.

  Optimale versie van jezelf
  Op de voeten wordt ons hele lichaam weerspiegeld. Door op specifieke punten te behandelen, kan de energie in het lichaam beter stromen. Daardoor functioneert het lichaam beter en is het in staat om de afgewerkte energie via de voeten af te voeren. Er zijn verschillende technieken, de invulling van de behandeling is dus afhankelijk van jouw specifieke verhaal en klacht. Op die manier krijg je de best passende therapie, om de optimale versie van jezelf te kunnen zijn.

  Wist je dat…
  …hormonale klachten ten gevolge van menopauze nog heel vaak worden verward met een burn-out? Ruim een kwart van de vrouwen heeft erg veel last van de overgang, maar krijgen een onjuiste diagnose.

  Mocht jij last hebben van hormonale klachten, probeer dan eens een Hormoonfactorbehandeling voor meer balans en een fitter, gezonder en blijer leven.

  Dat gun je iedereen!
  Als reflexzonetherapeut helpt Lisette je graag beter in je vel te zitten. Naast reflexzonetherapeut is Lisette ook gediplomeerd Hormoonfactortrainer en is ze getraind in oncologische voetreflexmassage. ‘Ik geloof dat lichaam en geest altijd samenwerken’, vertelt Lisette. ‘Wanneer een van de twee uit balans of verstoord is, dan raakt dat de ander. Daarom vind ik dat goed zorgen voor jezelf een totaal moet omvatten. Een totaal van voeding, leefstijl, bewegen, stressbeperking en mindset. Daar help ik je graag bij, want een gezonder en gebalanceerder leven gun ik iedereen!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply