Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De tijd stond even stil
  Rate this post

  Op het moment dat mijn dochtertje geboren werd, stond de tijd even stil. Sindsdien is mijn leven voorgoed veranderd. En dan heb ik het niet alleen over alle perikelen die bij de opvoeding horen, de intense driftbuien die ze soms heeft en de snotneuzen en billen die ik ontelbare keren af heb moeten vegen. Nee, dan heb ik het over dat geweldige gevoel dat soms zo maar ineens over me komt. Dan voel ik me trots en dat gevoel is prachtig vastgelegd in mijn tatoeage.

  Weet jij, eigenlijk wilde ik al heel lang een tatoeage van mijn dochter. Maar ik wilde niet enkel haar naam en geboortedatum in mooie letters, het moest echt iets speciaals worden. Ik heb vaak op internet gezocht, rondgekeken en er met anderen over gepraat, maar er was nooit iets wat me volledig aansprak. Ik had ook mijn twijfels hoe anderen er tegenaan zouden kijken. Het moest niet zo zijn dat de tatoeage de indruk wekte dat het een blijvende herinnering aan een overleden kindje zou zijn. Gelukkig is mijn dochter kerngezond en daar ben ik ook ontzettend blij om, dus ik zou het akelig vinden als ik regelmatig vragen zou krijgen of ik een kindje verloren had.

  Een waarde van liefde
  Ik heb meer tatoeages en ze hebben allemaal een speciale betekenis. Ze hebben stuk voor stuk een waarde van liefde. Maar de tatoeage van mijn dochter moest echt bijzonder worden. Via een collega hoorde ik op een gegeven moment over Bas. Hij had een paar foto’s van door hem gezette ­tattoos op zijn iPhone staan en ik was er gelijk helemaal weg van. Dit was wat ik wilde en waar ik al die tijd naar had gezocht! Op één van de foto’s stond een klok met de geboortetijd van het kindje erop. Daaromheen stonden rozen en een naam. Die symboliek vond ik geweldig. Zo heb ik het ook altijd gevoeld. De tijd stond even stil toen mijn kind geboren werd en vanaf dat moment is mijn leven volledig veranderd.

  Trots
  Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij Bas en hem verteld wat ik wilde en hij heeft een soortgelijke tatoeage bij mij gezet: een klok, rozen, de naam van mijn dochter in sierlijke letters en een heel lief strikje. Elke keer als ik naar mijn tatoeage kijk, voel ik me trots. Trots op mijn dochter. Trots op mijn moederschap. En trots op mijn tatoeage.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply