Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Tijd voor je lijf
  Rate this post

  We leven in een maatschappij die druk, druk, druk is. Deadline volgt op ­deadline, en na het werk haast je je naar de opvang om de kinderen op te ­halen. ­Vervolgens snel koken, want je wilt nog wat aan je avond hebben. Tijd voor jezelf? Dat is heerlijk, maar ook erg schaars. Toch is het, zeker als je veel achter een bureau zit, belangrijk tijd te nemen voor lichaam en geest.

  Stress is een mentale klacht die zich om kan zetten in lichamelijke ongemakken. Zo zijn de meest voorkomende stressgerelateerde klachten rugpijn, hoofdpijn en pijn in de armen en benen. Dat stress een negatief effect op je lijf kan hebben, wist je misschien al wel. Maar tel daar veel zitten bij op, en je lichaam heeft meer te verduren dan je denkt.

  Zittenblijvers
  Wist je dat zittend werk een medeveroorzaker is van diabetes, overgewicht en depressie? Dat blijkt uit een onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Heftig, want ongeveer een derde van de Nederlanders zit meer dan 7,5 uur per dag. Door deze houding raken de spieren minder doorbloed, waardoor ze verstrammen en verslappen. Verminderde spiermassa vertraagt de verbranding en stofwisseling, met mogelijke hart- en vaatziekten als gevolg. Ook kun je last krijgen van gewrichtsklachten.

  Lekker in je vel
  Mensen die spierpijn, stressklachten of andere kwalen ervaren, hebben veel baat bij massage. Een massage helpt je ontspannen en even rust in het hoofd te krijgen. Doordat de spieren worden losgemaakt, vermindert de spanning die opgebouwd is in het lichaam. Bovendien bevordert massage de doorbloeding en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Je klachten verlichten en je zit lekkerder in je vel!

  Specialistische behandeling: massage bij kanker
  De diagnose kanker is één van de contra-indicaties voor het geven van massage. Uit diverse onderzoeken is echter gebleken dat het de aanraking is die het lichaam weer in rust brengt en in staat stelt zich volledig te ontspannen en even niet hoeft te vechten. ‘Tijdens deze massage oefen ik lichte druk uit en pas ik de massage aan op iemands conditie en verdere behandeling’, vertelt Petra. Tijdens deze ontspannende massage ben je even helemaal ‘uit je hoofd’.

  Martini Massagetherapie is aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker en staat geregistreerd in de landelijke verwijsgids kanker en op de website kanker.nl

  Over Massagetherapie Martini
  Massagetherapie Martini is de massagepraktijk van Petra Koetje. Na jaren gewerkt te hebben als masseuse bij een ­wellnesscenter, opende Petra in 2016 haar eigen praktijk in de stad Groningen. In haar eigen praktijk neemt Petra de tijd voor haar cliënten en stelt ze samen met de cliënt een behandelplan op. Om haar behandelingen blijvend te verbeteren, werkt ze samen met ­collegatherapeuten en volgt ze jaarlijks de nodige bij- en nascholing. De verschillende behandelingsmogelijkheden bij Massage­therapie Martini zijn onder meer: Massagetherapie, Shiatsu Ryoho, Dorn therapie en Guasha therapie.

  Wist je dat de behandelingen Massagetherapie en Shiatsu Ryoho in aanmerking komen voor vergoeding via je zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering?

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply