Rate this post
 • Tijd voor jou!
  Rate this post

  Marja komt bij me in de praktijk. Zij is moeder van een groot, samengesteld gezin met tieners en twintigers. Ze heeft haar eigen bedrijf, en manlief werkt ook. Haar klachten zijn divers. Van vage hoofdpijn tot momenten van forse pijn in haar rug, ­gecombineerd met vermoeidheid.

  Haar dag is van 6 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds druk en volop gevuld. En als er dan onverwacht een vriendin op de stoep staat, laat ze alles vallen, zet ze thee, hoort ze het verhaal aan. Haar schema van de dag compleet overhoop. Ze rent achter zichzelf aan om de ‘verloren’ tijd weer in te halen. Aan het einde van de dag zijn slechts de helft van de taken, die ze op haar lijstje had, gedaan. Moe kruipt ze in bed, de slaap wil niet komen. Haar hoofd maalt: ‘Als ik nou morgen eerst zus en dan zo…’

  Herken je dit? Zien jouw dagen er ook zo uit? Of net even anders maar heb je ook het gevoel tijd te kort te komen in een dag? Hou je 100 ballen tegelijk in de lucht en vraag je je af hoe je zelf ook nog overeind blijft? Heb je pijn in je rug, armen, schouders, nek of hoofd van het staren naar je scherm van tablet, laptop of telefoon?

  Massage is fijn
  Op mijn vraag wat Marja van me wil, geeft ze aan het niet te weten. Nou ja, wel een beetje. Massage is fijn: even tijd voor zichzelf. Misschien kan ik iets doen aan de pijn? Na de eerste minuten vraag ik haar hoe het voelt. Het is even stil. ‘Ik denk dat het wel goed voelt’, zegt ze me. Rustig masseer ik rug, schouders en nek. De spieren ontspannen door de liefdevolle en warme aanraking. Ik vraag haar af en toe hoe het is, of de druk goed is, of ze ergens pijn waarneemt. De antwoorden komen soms niet, soms aarzelend. ­Ontspannen zit Marja na de behandeling op de rand van de tafel. Met een glimlach zegt ze: ‘En ik maar denken dat ik voel! Maar jij hebt me laten merken dat mijn hoofd de boventoon voert.’

  Tijd voor verandering
  Hoe zou het zijn om niet alleen maar uit je hoofd te leven, maar ook werkelijk te voelen waar je mee bezig bent? Marleen Bos is er als energetisch massagetherapeut en coach in gespecialiseerd om jouw hoofd en lichaam door de aanraking en het gesprek via ontspanning in balans te brengen. Hierdoor word je in contact gebracht met jouw eigen wijsheid en kun je vandaaruit hernieuwd verder.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply