Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Tijd voor vitaliteit!
  Rate this post

  Steeds meer mensen overleven kanker of blijven langer leven mét kanker. Dat is een positief gegeven, maar dat betekent ook dat goede zorg, ook na afloop van de behandeling in het ziekenhuis, steeds belangrijk wordt. Die ondersteuning is er wel, maar tot nu toe erg versnipperd. Hoe fijn is het dan dat er tegenwoordig ook centra zijn waar verschillende zorg onder één dat wordt aangeboden. Zo is er in Amsterdam Cancer Care Center. Dit is een keten van zeven zorgcentra waar (voormalige) kankerpatiënten op alle terreinen ondersteund worden om meer vitaliteit te krijgen.

  Meer energie én ontspanning
  Vermoeidheid, stress en gebrek aan energie zijn veel voorkomende klachten bij kanker en de behandeling ervan. Ook lang nadat het behandeltraject is afgesloten kunnen deze klachten nog lang optreden. Gelukkig is er iets aan te doen. Er zijn verschillende manieren om vermoeidheid te verminderen én om er beter mee om te kunnen gaan. Ook kun je door bijvoorbeeld yoga, meditatie, mindfulness en acupunctuur beter leren ontspannen en op die manier ontstressen. Daarnaast wordt coaching en haptotherapie aangeboden.

  Vitaal de toekomst tegemoet
  Vitaal Verder is een speciaal bewegingsprogramma om bijwerkingen van de behandeling tegen kanker te verminderen. Het is ontwikkeld in samenwerking met de fysiotherapeuten van Fysio Holland. Met een abonnement op Vitaal Verder kun je trainen in de oefenzaal van Cancer Care Center met ondersteuning van bewegingsspecialisten. Ook kun je deelnemen aan groepslessen zoals Pilates, Zumba en Bootcamp. Tijdens een intake wordt onder andere je bloeddruk, BMI, taille, lenigheid en conditie bepaald. Aan de hand hiervan krijg je een persoonlijk beweegprogramma, ingesteld op jouw doelen én kunnen.

  Laat eten je herstel ondersteunen
  Sommige kankerpatiënten krijgen door de ziekte of de behandeling problemen met eten. Welke problemen dat zijn, verschilt per persoon. Een diëtist kan daarom samen met jou kijken hoe jij je eetwijze kunt optimaliseren. Ook tijdens de behandeling kan het juiste eetpatroon bijdragen aan de behandeling en het herstel. Met name bij darmkanker kan dit erg waardevol zijn. Je lichaam heeft immers voldoende voedingsstoffen nodig om goed te herstellen. Moet je producten mijden of ergens juist meer van eten? De diëtist kan je hierover informeren.

  Je staat er misschien niet gelijk bij stil, maar langdurig ziek zijn heeft ook gevolgen voor je baan en je financiën. Niet alleen tijdens, maar ook in de periode na het ziekteproces. Zowel (gedeeltelijk) blijven werken tijdens de behandeling, als weer aan het werk gaan na kanker zijn grote stappen. Dat neemt echter niet weg dat het een goede stap is. Werk zorgt niet alleen voor inkomen, maar ook voor afleiding. Je draagt bij aan de maatschappij en betekent iets voor anderen. Dit is van grote invloed op je zelfvertrouwen. Daarnaast kun je je in Cancer Care Center ook laten informeren over arbeidsongeschiktheid, veranderende voorwaarden voor je levens- of arbeidsverzekeringen en je hypotheek.

  Hulp bij je uiterlijk
  Veel kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten vinden het belangrijk om er goed uit te zien. Doordat de ziekte en de behandelingen kunnen zorgen voor veranderingen van het gezicht en je lichaam, kan het soms lastig zijn om nieuwe rituelen, producten en kleuren te vinden die bij je passen. Je huid kan bijvoorbeeld droger en dunner worden of van teint veranderen. Ook kan er door hormoontherapie meer haargroei ontstaan en kun je je haren door chemotherapie verliezen. Daarnaast kan een borstoperatie je hele silhouet veranderen. Cancer Care Center biedt verschillende oplossingen op het gebied van uiterlijke verzorging, borstprotheses, aangepaste lingerie en hoofdbedekkingen.

  En wat als genezing niet meer mogelijk is?
  Helaas geneest nog steeds niet iedereen van kanker. Cancer Care Center Amsterdam begeleid daarom ook cliënten waarbij genezen niet meer mogelijk is. Annemarie Beintema, initiatiefnemer van Cancer Care Center legt uit: ‘In de laat-palliatieve en terminale fase kunnen wij hen helpen de kwaliteit van leven zolang mogelijk zo goed mogelijk te houden. Veel van onze diensten bieden wij daarom ook specifiek voor deze cliënten aan. Denk bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut die helpt de conditie goed te houden tot aan een meditatiecoach die helpt rust te vinden. Maar ook aan voedingsadvies van een diëtist en massages van een (in kanker gespecialiseerde) masseur. Ook hierbij wordt zorg op maat geleverd.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply