Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Tijdens buitensport gebeurt er iets bijzonders bij mensen’

  Toen ik 16 jaar was, besloot ik me op aanraden van een oom aan te melden bij de marine; in die tijd best uitzonderlijk voor een jong meisje. Ik werkte bij de marine als communicatiemedewerker en heb er een geweldige tijd gehad en ontzettend veel geleerd over mezelf. Ik was als persoon erg vrij van geest en heel ondernemend. Ik dacht niet; ik deed gewoon! ­Uiteindelijk heb ik 9,5 jaar bij de marine gezeten. ­Tijdens lange verlofperiodes heb ik bijna alle ­continenten gezien en ben ik enorm gegroeid.

  Ik ontmoette mijn ex-partner, ook een marinier, en we kregen onze eerste dochter. Vervolgens verhuisden we naar Curaçao en daar kregen we onze tweede dochter. Helaas kwam het een paar jaar later tot een scheiding en trok ik met mijn kinderen in het huis van mijn ouders. Ik moest een volledig nieuw leven opbouwen met de levenservaring die ik tot dan aan toe had opgedaan. Het was een zware tijd, waarin het mijn grootste prioriteit was om mijn kinderen een veilige basis te bieden.

  Op een dag gingen we een weekend met onze buren naar de Ardennen. Daar ontmoette ik Mac, die in een caravan op de camping woonde. Hij zat midden in een revalidatie­traject en kon amper lopen. We raakten in gesprek en hadden een enorme klik. Hij vertelde dat hij tijdens een buitensportactiviteit 14 meter naar beneden was gevallen en beide benen had verbrijzeld. De prognose was dat hij nooit meer zou kunnen lopen, maar omdat zijn botherstel zo goed ging, kon hij voorzichtig een stap zetten. Zijn verhaal raakte me diep in mijn hart en ik wist welke lange weg hij nog te gaan had.

  Door de ontzettende wilskracht van Mac is hij tegenwoordig weer buitensportinstructeur én eigenaar van Macventure Sports. Binnen het bedrijf ben ik werkzaam als coach en inspirator. We bieden individuen, bedrijven en scholen training en coaching waarmee ze kunnen groeien. We zien iedere keer weer dat er iets bijzonders gebeurt bij buitensport: ze gaan volledig op in het moment en alles valt op zijn plek. Het is bijna magisch.

  De balans tussen werk en privé is soms best lastig. We kunnen altijd wel met het bedrijf bezig zijn en soms wil ik dat niet. Het stukje waar onze klik lag en waar onze passie lag, heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf nu staat waar het staat. We moeten niet vergeten om daar aandacht voor te blijven houden. Verder vind ik het nog steeds heerlijk om in mijn vrije tijd te reizen en samen met mijn dochters, Mac, vrienden en familie leuke dingen te doen.

  In de toekomst zouden we graag coachingsreizen voor individuen en bedrijven organiseren. In Schotland en Portugal en dan in de ongerepte natuur. We gaan mensen meenemen op hun eigen reis, zodat ze kunnen groeien en, met al hun levenservaring, verder kunnen komen.

  Claudia Botter (43)
  coach en inspirator binnen Macventure Sports

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply