Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voorkom een burn-out
  Rate this post

  Gebrek aan energie, zeurende pijn, stijfheid in de nekschoudergordel, druk op het werk of een moeilijke thuissituatie kunnen ervoor zorgen dat het lichaam zich gaat verzetten tegen de, voor jou, normale gang van zaken.

  In de huidige maatschappij zijn er allerlei zaken die onze aandacht vragen: op tijd uit bed, wassen, eten, kinderen naar school, een brief van de Belastingdienst, boodschappenlijstje maken enzovoort. Hallo! je (werk)dag moet nog beginnen en hup, we gaan weer door met Facebook in de auto. Oeps, dat ging nog maar net goed. Dit gaat de hele dag zo door. Beginnen er al wat prikkels van stress te ontstaan? Hmm… Wat is stress eigenlijk?

  Stress wordt veroorzaakt door een oeroud systeem in ons lichaam dat ons helpt te ove­rleven. Het helpt ons te werken, te vechten en te vluchten. Met ‘werken’ bedoel ik het gebruiken van de skeletspieren, met ‘vechten’ en ‘vluchten’ bedoel ik het vechten voor je eten of leven en vluchten voor een beer; ja, een oeroud systeem. Dit heeft ons geholpen met wie we nu zijn. Het is dan ook logisch dat dit systeem nog steeds zo werkt. Maar goed ook, want anders had je nu een botsing gehad
  door op je telefoon te kijken.
  Stress is een verzameling van stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Met name cortisol bouwt zich langzaam op in het lichaam en in de spieren. Dit hormoon wordt vervolgens te weinig gebruikt in ons lichaam omdat we niet meer achter ons eten aan hoeven te rennen (sporten?). Het lichaam raakt overprikkeld en we worden futloos. Daag je dit systeem uit om te blijven presteren, dan kan je lichaam
  zeggen ‘Ik doe geen stap meer’ en heb je
  een burn-out!
  Ik kan, als bewegingsspecialist, door middel van voetreflexologie, klassieke massage, shiatsu of segmentale massage deze chronische klachten, vermoeidheids- en hormoonklachten verminderen.
  Verschillende zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen geheel of gedeeltelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply