Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Tips om te besparen op je zorgverzekering
  Rate this post

  Voordat het nieuwe jaar aanbreekt, heb je de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, of op een andere zorgverzekering. Voor veel mensen loont het om vooraf verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je dat je iedere maand een te hoge premie betaalt, dat je dubbel gedekt bent voor bepaalde medische kosten, enzovoorts. Wanneer heb jij voor het laatst gekeken of je de best passende zorgverzekering voor jezelf hebt afgesloten? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het besparen van kosten op je zorgverzekering.

  Maak gebruik van een vergelijkingstool
  De meest eenvoudige manier om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken is het gebruik van een online vergelijkingstool. Zorgverzekeringen vergelijken is met deze tools heel eenvoudig. Geef bijvoorbeeld aan wat je momenteel betaalt, wat je medische kosten op jaarbasis zijn en welk eigen risico je wilt hebben. Op basis van deze gegevens bepaalt de vergelijkingstool welke zorgverzekering het beste bij je past. Het is vaak niet zo dat de goedkoopste zorgverzekering de best bijpassende verzekering is. Een verzekering met een lage premie biedt vaak namelijk een zeer zwakke dekking aan voor medische kosten. Zo moet je in veel gevallen zelf voor je kosten opdraaien!

  Bekijk aanvullende verzekeringen
  In sommige gevallen kan het aantrekkelijk zijn om naast je basisverzekering ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een tandartsverzekering. Wanneer je meerdere keren per jaar langs de tandarts gaat of verwacht dat er een tandartsbehandeling noodzakelijk zal zijn, dan kan een tandartsverzekering voordelig zijn. Vooraf kun je berekenen wat de verschillende behandelingen en periodieke controles bij een tandarts kosten. Ook kun je de premie van deze aanvullende verzekering alvast berekenen. Kan het uit? In dat geval bespaar je geld door een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply