fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Tips om stress tijdens de overgang te voorkomen

  De overgang is voor veel vrouwen een stressvolle periode! Niet alleen door de opvliegers die de overgang met zich meebrengt, ook doordat je in deze periode te maken kunt krijgen met vochtverlies. Denk aan het verlies van urine of een witte aanslag op je ondergoed. Dit kan de nodige stress met zich meebrengen! Je moet er immers niet aan denken dat je witte broek gele vlekken bevat door vochtverlies, als gevolg van de overgang. Om dit te voorkomen zijn er verschillende oplossingen. Incontinentiebroekjes gebruiken is een van deze oplossingen! Deze broekjes zijn online te bestellen, zodat je ze niet zelf in de winkel hoeft te kopen.

  Voer ontspannende oefeningen uit
  Een van de manieren om stress tijdens de overgang te verminderen is het uitvoeren van ontspannende oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan yoga- en meditatieoefeningen. Op internet zijn hier veel voorbeelden van te vinden. In eerste instantie kun je de oefeningen gewoon op een stapeltje handdoeken uitvoeren. Mocht je na verloop van tijd moeilijkere opdrachten uit willen voeren of de smaak te pakken krijgen, dan kun je de aanschaf van een yogamat overwegen. Er zijn verschillende webwinkels die deze yogamatten aanbieden.

  Tip: begin met simpele oefeningen en bouw de oefeningen steeds verder uit! Het kan frustrerend zijn als een oefening niet lukt, wat de stress verder vergroot.

  Sporten en stappen met vriendinnen
  Naast het uitvoeren van yoga- en meditatieoefeningen om de stress te verminderen zou je ook kunnen denken aan lekker sporten of stappen met vriendinnen. Door even op pad te zijn kun je de stress loslaten. Daarbij zullen vriendinnen in dezelfde leeftijdsfase zitten, waardoor je elkaar beter begrijpt en je absoluut niet hoeft te schamen voor opvliegers. Zij zullen hier immers ook last van hebben! Ga bijvoorbeeld een dagje naar de stad, een avondje naar de bioscoop, enzovoorts.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply