Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Tips om thuis tóch iets van je kapsel te maken
  Rate this post

  Veel mensen lopen de laatste weken met een zogeheten coronakapsel rond. Misschien heb je zelf ook al een paar keer kritisch in de spiegel gekeken. De kans is groot dat je er het liefst niet zelf de schaar in zet, maar nu het nog niet bekend is wanneer de kappers weer open mogen gaan, heb je niet veel keuze. Natuurlijk kun je je kapsel laten voor wat het is – met dit winterse weer is een muts op of een haarband dragen helemaal niet zo gek. Ben je echter klaar met je droge lokken of lange haar? In dit artikel lees je enkele tips hoe je toch thuis nog iets van je kapsel kunt maken, zonder drastische stappen te nemen.

  Haar verven? Liever niet
  Een van de grootste ‘problemen’ wat betreft kapsels is de kleur. Er zijn heel wat vrouwen die normaal gesproken om de zoveel weken hun haren, of in ieder geval uitgroei, lieten bijkleuren bij de kapper. Het verven van je haar is een heel secuur en chemisch werkje. Daarmee is het ook heel gevoelig voor extreme veranderingen. Kappers gebruiken altijd andere producten dan de haarproducten die je in de winkels vindt. Lees: betere producten en betere mengsels, waardoor ze exact de kleur kunnen maken die jij wilt.

  Daarom wordt het zelf kleuren van je haar nog steeds afgeraden; tenzij je het niet erg vindt om misschien met een oranje in plaats van blond kapsel te lopen of met een kapsel waarbij de uitgroei een andere kleur heeft. Je kunt wel kiezen voor kleurmousse of spray; producten die niet permanent zijn, maar wel voor even een andere tint geven. Verplaats daarnaast de focus op je kapsel. Heb je bijvoorbeeld een flinke uitgroei? Steek je haren dan op of draai er wat krullen in. Het echte werk laat je liever over aan professionals, zoals aan deze kapper bij het Hoofddorpplein in Amsterdam.

  Zelf je haar knippen: gebruik de juiste schaar
  Kun je echt niet wachten tot de kappers weer open gaan, omdat je gespleten of droge haarpunten hebt? In dat geval is het zeker geen groot probleem om de puntjes van je kapsel bij te knippen. Doe dit echter wel met een goede schaar. De meeste huis-, tuin- en keukenscharen zijn te bot om delicaat haar te knippen. Wanneer je over een bos volle krullen beschikt of wanneer je een beetje slag in je haar hebt zul je daar niet zoveel van merken. Gebruik je zo’n schaar echter in een steil kapsel dan zie je al gauw verschil. Door het gebruik van zo’n schaar krijg je juist gespleten haarpunten.

  Gelukkig kun je online best wat kwalitatieve kappersscharen kopen; ook voor een goede prijs. Bij de kapper gebruikt men vaak het beste van het beste. Daar knippen ze vaak met zogeheten Japanse scharen. Dit soort scharen kun je online bestellen, maar je zult zien dat ze best wat aan de prijs zijn. Heb je thuis al een schaar voor je wenkbrauwen of nagels? Zo’n schaar kun je prima gebruiken voor de puntjes van je haar. Die zijn namelijk scherp genoeg om ervoor te zorgen dat je haar niet volledig afbreekt. Is het (nog) niet echt nodig om je haar bij te knippen? Laat het dan vooral even groeien om het eventueel uiteindelijk bij een kapper te laten knippen. Misschien vind je een langer kapsel uiteindelijk wel hartstikke mooi.

  Koop goede haarproducten zoals maskers
  Tot slot is het verstandig om te investeren in de juiste producten voor je haar. Veel mensen kopen haarproducten die op dat moment in de aanbieding zijn. Zij wisselen regelmatig af van merken en soorten producten, wat zichtbaar effect kan hebben op de kwaliteit van je haren. Dat is zonde, want wanneer je iets beter zoekt en investeert zul je zien dat je er veel meer fris en fruitig uit kunt zien. Een van de dingen waar je echt moet voor gaan zijn goede haarmaskers. Nu je vanuit huis werkt, kun je waarschijnlijk gerust een keer een haarmasker een middag of een hele nacht in laten trekken. Wel even checken of je geen videocalls op de planning hebt staan natuurlijk…

  Kijk daarnaast eens naar hoe vaak je je haren wast. Wist je dat het helemaal niet zo goed voor je haar is om het iedere dag of om de dag te wassen? Je kunt beter gaan voor twee keer per week, omdat je haar dan meer ademruimte krijgt om te groeien en te glanzen. Hoe aantrekkelijk het ook is om een grote klodder shampoo te gebruiken; gebruik maar heel weinig, precies genoeg om je haren schoon te krijgen. Voor een extra boost kun je even naspoelen met koud water. Misschien niet de afloop waar je op gehoopt had, maar wel iets dat goed is voor je huid én je haar!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply