Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Tips & Tricks voor je mond!
  Rate this post

  Natuurlijk poets jij elke dag twee keer je tanden, bezoek je waarschijnlijk minstens één keer per jaar de tandarts en gebruik je weleens flossdraad of tandenstokers. Maar de zorg om je gebit mooi én gezond te houden gaat nog veel verder. Met deze tips & tricks heb jij je leven lang een gezonde mond!

  Bezoek een mondhygiënist

  Wanneer jouw tanden gezond zijn, is je leven een stuk prettiger. Je hebt geen last van pijn en gaatjes. Wist je dat een gezond en mooi gebit staat of valt met een goede mondhygiëne? Ondanks dat je regelmatig je tanden verzorgt, kan je nog best last hebben van vervelende mondklachten. Het kan zijn dat je last hebt van tandplak of aanslag op je tanden. Misschien heb je wel vaak nieuwe gaatjes of heb je vaak last van ontstoken of bloedend tandvlees. De mondhygiënist is degene die aanvullende behandelingen uitvoert om de de conditie van jouw tanden en mond te bevorderen. Vergeet daarom niet regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist te brengen!

  Een sterk en gezond gebit voor je kind!

  ✔ Neem je kind al vanaf jonge leeftijd mee naar de tandarts en de mondhygiënist. Zo kan je kind wennen aan de geluiden, de mensen en de apparatuur in de behandelkamer.
  ✔ Al vanaf het doorkomen van het eerste tandje is het verstandig om de tandjes van je kind te poetsen. Hiervoor kun je peuter-fluoridetandpasta gebruiken.
  ✔ Samen poetsen is leuker! Zoek een verhaaltje of liedje voor tijdens het poetsen, dat twee minuten duurt. Zo leert je kind op een speelse en plezierige manier dat tandenpoetsen net zo normaal is als wassen en haren borstelen.

  5 adviezen voor gezonde tanden en kiezen

  1 Ga regelmatig naar de tandarts of ­mondhygiëniste

  2 Poets 2 keer per dag minimaal 2 minuten met fluoridetandpasta

  3 Poets het gebit van je kind tot 10 jaar na

  4 Beperk je aantal eet- en drinkmomenten op een dag tot 7

  5 Poets je gebit goed voor het slapen gaan!

  Besteed extra aandacht aan je mondverzorging bij:

  ✚ diabetes
  ✚ hart- en vaatziekten
  ✚ zwangerschap
  ✚ verminderde weerstand door ­medicijngebruik of een auto-immuunziekte
  ✚ een beugel of gebitsimplantaten, waardoor het gebit lastig te reinigen is

  Direct toegankelijk

  Mondhygiënisten zijn er voor iedereen, van jong tot oud, en zijn direct toegankelijk. Je hoeft dus geen verwijzing te hebben van een tandarts.

  Verzekerd van goede mondzorg

  Niemand kan in de toekomst kijken. Kies daarom altijd voor een tandzorgverzekering in je pakket. Je weet immers nooit welke tandzorg je komend jaar nodig zal hebben. Als je niet verzekerd bent en je hebt wél mondzorg nodig, zoals bij tandvleesproblemen, dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Bij veel zorgverzekeraars is het mogelijk om in de loop van het jaar je verzekering alsnog aan te passen. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je zorgverzekeraar.

  Mondzorgpraktijk Leidschendam

  Dominique Pico van Mondzorgpraktijk Leidschendam is gespecialiseerd in het gebit van kinderen en volwassenen. Zij is dé expert op het voorkomen en verhelpen van problemen in de mond, zoals tandvleesontstekingen, gevoelige tanden en een slechte adem. Daarnaast kun je bij haar terecht voor het reinigen en polijsten van je gebit, voedingsadvies, fluoridebehandelingen en voor advies over mondverzorging.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply