Rate this post
 • Tips voor aanbrengen van foundation
  Rate this post

  Iedere vrouw droomt er van: een stralende huid en een huid die er gezond uitziet. Naast de noodzakelijke verzorging is er met de juiste foundationkeuze ook veel te bereiken.

  De trend van werken is op dit moment de huid zo egaal ­mogelijk te laten lijken met zo weinig mogelijk ­foundation. Kies daarom voor een transparant of mild dekkkend ­product, bijvoorbeeld een BB-cream. Wat ook een mogelijkheid is, is om de foundation plaatselijk op de huid aan te brengen. De meeste verkleuringen van de huid zitten in de midden­baan van het gezicht; denk aan een rode neus en rode wangen. Door daar de foundation als eerste aan te brengen, dekt deze daar wat meer, en werk deze dan vervolgens naar het voorhoofd en kaaklijn uit.

  De juiste kleur
  Kies ook zorgvuldig de kleur die bij je past. Het doel van de foundation is om de huid te egaliseren en niet om deze van kleur te veranderen, wat vroeger altijd gedacht werd. Test daarom altijd de kleur van de foundation op de wangen, omdat daar de meeste roodheid zit, en op de kaaklijn. Bij twijfel ook nog in de hals. De kleur van de kaaklijn en hals zijn bepalend, omdat je deze kleur naar boven uitwerkt.
  Anders zou je, bij kleurverschil van het gezicht en het de­colleté, het decolleté ook volledig mee moeten nemen met de make-up, en dat wil niemand meer tegenwoordig.

  Mogelijkheden
  Je kunt een foundation op drie verschillende manieren aanbrengen:
  – met je vingers. Dan heb je iets meer dekking, dus zou je ook minder van het product kunnen gebruiken.
  – met een make-upsponsje. Op deze manier komt de ­foundation wat natuurlijker op de huid.
  – met een foundationkwast. Als je met de foundationkwast werkt, zorg er dan voor dat je korte bewegingen maakt, anders kan de foundation gaan strepen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply