Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • 6 tips voor gezond en sterk haar
  4/4 - (1 stemmen)

  Sommige mensen zijn gezegend met een volle, glanzende bos haar. Anderen hebben wat minder geluk en moeten meer hun best doen zo’n mooie haardos te bereiken. Je haar krijgt, net als je lijf, veel te verduren. Het wordt blootgesteld aan de zon, invloeden van buitenaf en natuurlijk styling en verzorging. Tel daar nog die paar verf afspraken bij de kapper bij op en je snapt dat het niet zo gek is dat je haar er zo nu en dan pluizig uitziet en droog aanvoelt. De staat van je haar is natuurlijk grotendeels genetisch bepaald, de één heeft nu eenmaal meer mazzel dan de ander. Toch kun je er gelukkig wel iets aan doen om ervoor te zorgen dat je haar zo gezond en sterk mogelijk is.

  De juiste producten
  Belangrijk bij het verzorgen van je haar is dat je kiest voor de juiste producten. In dit geval betekent het dat je verzorgingsproducten voor je haar met sulfaten moet vermijden. Deze sulfaten zorgen ervoor dat de shampoo lekker schuimt, iets wat bij het wassen nou juist zo lekker is. Toch kun je deze beter laten staan. Ook items als een föhn en krul- of stijltang kun je beter laten liggen. De hitte beschadigd je haar enorm. De beste producten geven je haar de juiste verzorging, maar doe wel voorzichtig met het gebruik hiervan. Als je meer volume in je haar wilt is het verleidelijk om daarvoor stylingproducten te gebruiken. Deze verzwaren je haar echter waardoor het aan het eind van de dag juist inzakt.

  Voeden van binnenuit
  Gezond haar creëer je niet alleen via de buitenkant. Ook wat je in je lichaam stopt is van belang. Wat je eet, heeft dus wel degelijk invloed op hoe je haar eruit ziet en hoe het groeit. Een belangrijke vitamine die je haar nodig heeft is biotine. Dit komt van nature voor in bijvoorbeeld eiwitrijke producten en onder andere melk, noten en pinda’s.. Deze producten kun je dus toevoegen aan je voedingspatroon. Lukt het niet om hier voldoen van binnen te krijgen? Dan is het mogelijk biotine in de vorm van een supplement te nemen.

  Behandel je haar met zorg
  Goed voor je haar zorgen betekent eigenlijk dat je het ook veel met rust moet laten. Eén van de redenen waarom ons haar vettig wordt of dat het uitvalt is omdat we gedurende de dag veel aan ons haar zitten. Ook borstelen doe je met beleid. Wanneer je je haar te veel borstelt breekt het af. Gebruik een borstel met zachte haren die je haren niet beschadigen. Zo werk je sneller toe naar die gezonde en glanzende coupe.

  Laat de shampoo wat vaker staan
  Het is zo verleidelijk om je haar te wassen zodra het vettig begint te worden. Het is de wekelijkse struggle van velen. Maar toch is het zo belangrijk om de shampoo zoveel mogelijk te laten staan. Was je haar maximaal 1 á 2 keer per week. Je haar te vaak wassen zorgt er er namelijk voor dat de natuurlijke oliën worden aangetast, waardoor het juist vet wordt. Dat klopt, terwijl jij goed bedoeld je haar wast om het minder vet te laten aanvoelen, ben je juist averechts bezig. Bovendien kan het wassen met heet water je haar beschadigen. Heb je nou geen zin om je haar elke keer met koud water te wassen, beperk je wasbeurten dan zoveel mogelijk.

  Wat te doen bij uitdunnend haar?
  Heb je ondanks de juiste producten en goede verzorging last van uitdunnend haar? Dat is erg vervelend. Om verschillende redenen, waar je zelf helaas meestal niets aan kunt doen, wordt je haar dunner of valt het uit. In dat geval kun je kiezen voor een XL Hair behandeling. Hierbij wordt een vloeistof met voedingsstoffen in de hoofdhuid geïnjecteerd, waardoor de haarfollikels herstellen en een boost krijgen. Dit stimuleert de haargroei en geeft je het volume weer terug. Het fijne, is de behandeling doet geen pijn!

  Masseer je hoofdhuid
  Je kent vast wel die heerlijke hoofdmassage die je krijgt wanneer je bij de kapper in de stoel zit. Dit is niet alleen een lekker verwen moment, maar een hoofdhuidmassage heeft ook nog eens gunstig effect op je haargroei en de gezondheid van je haar. Het stimuleert de bloedsomloop en afvalstoffen worden afgevoerd. Het is direct een ontspannen moment voor jezelf om even tot rust te komen. En bijkomend voordeel is dus dat je de haargroei stimuleert. Je kunt het zelf doen, maar natuurlijk ook je partner vragen voor een romantisch samenzijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply