Rate this post
 • Tips voor het inrichten van een nieuwe loungehoek in de tuin
  Rate this post

  Een tuin loungeset is de ideale plek om de aankomende zomer te genieten van het heerlijke weer. Met een lekker borrelplankje en een verfrissend drankje kom je helemaal tot rust van die drukke werkdagen. Bij het kopen van een nieuwe loungeset komt er meer kijken dan enkel een bank met fijne kussens. In deze blog lees je meer over hoe jij een knusse zitplek creëert.

  Maak het comfortabel voor jezelf
  Een loungehoek is een comfortabele zitplek maar enkel een bank met fijne kussens is niet genoeg. Tijdens de zonnige zomerperiode wil je graag buiten relaxen in je eigen tuin. Toch kan je niet de hele dag in de zon liggen omdat dat slecht voor je gezondheid is. Een parasol kopen is hiervoor de eerste stap. Hiermee lig je even uit de zon en koel je lekker af van de warme temperaturen. Let wel goed op hoeveel uv-straling een parasoldoek tegenhoudt aangezien dit nooit volledig geweerd wordt en bij ieder doek anders kan zijn.

  Een loungehoek is ook comfortabel wanneer er voldoende beweegruimte is. Zorg er dan voor dat je weet hoeveel ruimte er beschikbaar is voordat je het tuinmeubilair gaat kopen. Bereken de afmetingen van de meubels en de omtrek van de ruimte. Op die manier kan je gemakkelijk in een tekening bepalen of er voldoende ruimte is om te bewegen.

  De stijl van de loungehoek
  Nu je even rustig kan zitten zonder te verbranden, is het tijd om de loungehoek aan te kleden. Begin met het maken van een moodboard. Kies de kleuren uit die jij graag terug wilt zien in de loungehoek en zet die naast elkaar. Met dit moodboard zie je in één oogopslag hoe de stijl van de zitplek eruit moet komen te zien.

  Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de keuze voor het materiaal. Niet elke materiaalsoort van een bank kan bijvoorbeeld het hele jaar buitenstaan of is net zo duurzaam als de ander. Zoek altijd goed waar je het voordeligst hoge kwaliteit tuinmeubilair die weersbestendig zijn kan kopen.

  Zorg voor bijpassende decoratie
  Om de loungehoek helemaal af te maken heb je decoratie nodig. Hiermee maak je deze plek helemaal in jouw stijl. Als decoratie kan je kiezen voor sierkussens, sfeervolle verlichting, beelden of een vaas met kleurrijke bloemen. Genoeg soorten om uit te kiezen! Decoratieve kussens komen in verschillende vormen, stoffen en patronen. Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en kies je favoriete sierkussens uit, ondanks dat die niet één op één bij de bank past. De rest van de decoratie kan je hier vervolgens op aanpassen.

  Maak een dienblad vol met diverse decoraties waardoor het geheel een eyecatcher van de loungehoek wordt. Denk aan een houten dienblad met een glazen stolp en een decoratie zoals een goudkleurig beeld daarin. Plaats vervolgens daar omheen stijlvolle vaasjes met bloemen erin of geurkaarsen die het extra sfeervol maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply