Rate this post
 • Tips voor thuis sporten!
  Rate this post

  Je wilt sporten, maar sportscholen zijn misschien niet altijd even ideaal. Een abonnement is prijzig, de apparatuur die je wilt gebruiken is bezet, sportscholen hebben vaak beperkte openingstijden en als je dan eindelijk toe bent aan sporten, staat Gerard van 65 je de volledige sessie te begluren. Wat als je de sportschool naar je huis kan brengen? In dit artikel gaan we jou helpen beginnen met thuis sporten, zodat jij je killerbody kunt krijgen zonder alle ongemakken van een sportschool.

  Apparatuur
  Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt en dit is ook afhankelijk van wat je precies wilt gaan trainen, maar apparatuur is een goede stap om te beginnen met sporten. Je kunt thuis natuurlijk fitness beoefenen, maar dit kan best snel saai worden. Het kopen van fitnessaparatuur is een investering, maar je hebt er lang plezier van. Misschien is een fietstrainer of roeitrainer dan wel wat voor jou. Deze trainers zijn simpel in gebruik en nemen weinig ruimte in in vergelijking met grote, omvangrijke fitnessapparaten. En je traint direct je volledige lichaam! Beide apparaten helpen spiermassa op te bouwen en vet te verliezen. Er zijn verschillende prijsklassen zodat jij kan kijken wat het beste bij jou past. En, tipje van de redactie, je kunt natuurlijk ook gewoon lekker Netflix kijken terwijl je druk aan het fietsen of roeien bent.

  Planning
  Ja, ook als je thuis gaat sporten heb je een planning nodig. Maak tijd vrij om te gaan bewegen. Door een planning te maken, kun je jezelf verantwoordelijk houden. Hoelang ga je sporten, wat ga je doen? Door je sportmomenten vooruit te plannen kun je de rest van je schema eromheen bouwen en blijven er minder excuses over om op de bank te blijven liggen. Ook helpt het om naar een doel toe te werken. Misschien wil je je conditie verbeteren, afvallen of spiermassa opbouwen. Door dit in te plannen kun je met de tijd hopelijk steeds een beetje meer gaan doen.

  Plan ook dagen vrij! Je lichaam heeft na een dag intensief sporten tijd nodig om te herstellen, zeker in het begin. Beginnen met drie of vier dagen sporten is echt meer dan genoeg. Zorg dat je haalbare doelen stelt, zodat je niet na een paar weken stopt omdat je niet het (onrealistische) resultaat behaald dat je had verwacht.

  Vind een sportbuddy
  Sporten is natuurlijk leuker met iemand anders. Zo is het lastiger om te zeggen: “Nee, ik ga vandaag een keertje niet.” Dan zit je iemand anders daar namelijk ook mee dwars en voel je je vaak schuldig. Trek je vriend achter zijn Playstation weg, nodig je beste vriendin uit of gebruik je work-out als quality time met je moeder. Gezellig én productief. Probeer te sporten met iemand die jou motiveert en doe ook je best om de ander te motiveren. Door met een ander te sporten voel je toch een vorm van competitie en ga je sneller tot het uiterste. Dit geeft voldoening en zorgt dat je door wilt blijven gaan.

  Wat houd je gemotiveerd?
  Je hoort het vast regelmatig. Mensen stoppen met sporten omdat ze er geen tijd voor hebben, omdat ze geen resultaat zien of niemand ze verantwoordelijk hield om te gaan sporten, ook zijzelf niet. Hierom is het belangrijk om duidelijk voor jezelf vast te leggen waarom je het doet. Er is een reden dat je wilt beginnen met sporten, dus probeer die reden vast te houden. Dit kun je doen door een moodboard te maken voor inspiratie, bijvoorbeeld op Pinterest. Voor anderen werkt beloning heel goed, bijvoorbeeld: “Als ik een uur achter elkaar kan fietsen, koop ik een nieuw sportsetje voor mezelf.” Misschien helpt je prestaties met iemand delen voor jou wel heel goed. Wat ook jouw voorkeur heeft, ga echt even goed zitten en denk na over wat je moet doen om jezelf gemotiveerd te houden. Zo kun jij jouw doel deze keer écht halen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply