Rate this post
 • Tips voor vrouwen om hun hormoonbalans te behouden zonder medicatie
  Rate this post

  Hormonen spelen een cruciale rol in ons lichaam en beïnvloeden bijna elk aspect van onze gezondheid en welzijn. Van onze stemming en energieniveau tot onze eetlust en slaap. Een goede hormoonbalans is essentieel voor het behoud van een gezonde stofwisseling, een gezonde groei en ontwikkeling, en een optimaal functioneren van het immuunsysteem. Sommige factoren zoals stress, de overgang en voeding kunnen die hormoonbalans verstoren. Met gezondheidsproblemen als gevolg. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke manieren om de hormoonbalans te ondersteunen.

  Als vrouw zijnde heb je het soms niet makkelijk. Hormoonbalans, overgang; wat zaken waar vrouwen vroeg of laat mee te maken krijgen. Toch zijn er enkele dingen die je kunt doen om je gezondheid en welzijn te bevorderen en om zo goed mogelijk je balans te kunnen houden in de lastigere tijden.

  Broccoli power: de magie van DIM
  Vitamine A, B of D kennen we wel. En ook hebben we wel meer gehoord over magnesium, selenium of Omega 3-vetzuren, maar DIM…komt dit je ook bekend voor? DIM (Diindolylmethaan) is een natuurlijke stof die voorkomt in kruisbloemige groenten zoals broccoli, paksoi, spruitjes en bloemkool. DIM heeft een regulerend effect op oestrogeen. Het zorgt ervoor dat overtollig oestrogeen wordt afgebroken en afgevoerd uit het lichaam. Hierdoor kan het helpen bij symptomen van hormonale disbalans, zoals PMS, acne en onregelmatige menstruatie. Daarnaast kan DIM ook een positieve invloed hebben op de gezondheid van de borsten en de prostaat omdat het bijdraagt aan het verminderen van de groei van abnormale cellen in deze weefsels.

  Ontdek de kracht van natuurlijke hormoonbalans
  Hoewel bovengenoemde groenten zeker gezond zijn en DIM bevatten, kan het toch lastig zijn om dagelijks genoeg te consumeren om de voordelen van DIM te ervaren. Tijdens het koken van deze groenten gaat een groot deel van DIM verloren. Bovendien kunnen sommige mensen problemen hebben met het verteren van kruisbloemige groenten. Daarom kan het een goed idee zijn om DIM supplementen te nemen in plaats van je voeding aan te passen. DIM-supplementen zijn gemakkelijk te vinden en doseren, en zorgen ervoor dat je de voordelen van DIM kunt ervaren zonder je dieet ingrijpend te veranderen.Er zijn verschillende dim supplementen verkrijgbaar op de markt, zoals capsules, tabletten en poeders. Het is belangrijk om een supplement te kiezen met een hoge kwaliteit en de juiste dosering. Het wordt aangeraden om te starten met een lage dosering en deze geleidelijk te verhogen om te kijken hoe jouw lichaam hierop reageert.

  De overgang: een natuurlijke, maar uitdagende fase
  De overgang is een belangrijke overgangsfase in het leven van vrouwen die vaak gepaard gaat met diverse fysieke en emotionele symptomen en begint meestal tussen de leeftijd van 45 en 55 jaar, maar kan ook eerder of later optreden. Het is de fase waarbij de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron afnemen en de eierstokken geen eitjes meer produceren. Dat gaat vaak samen met overgangsverschijnselen als opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, vermoeidheid en vaginale droogheid. Het laatste waar veel mensen aan denken als het woord overgang valt, is pijn in de gewrichten, maar dat is toch een veelvoorkomende klacht. Hoewel de overgang een natuurlijk proces is, kunnen de symptomen soms ernstig genoeg zijn om het dagelijks leven te verstoren. Hoewel het raadzaam is om bij aanhoudende klachten een arts te raadplegen, zijn er ook stappen die je zelf kunt nemen om de situatie te verbeteren. Zo kun je zelf ervoor zorgen dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt door groenten, fruit en gezonde vetten te eten om de symptomen te verminderen.

  Voedingsstoffen en vitamines die van belang zijn tijdens en na de overgang
  Verschillende vitamines en mineralen zijn extra van belang tijdens de overgang. Tijdens en na de overgang neemt namelijk de bescherming van je botten af door een afname van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Om extra goed voor je botten te zorgen, is het belangrijk om voldoende vitamine D en magnesium binnen te krijgen. Vitamine D is cruciaal voor de samenstelling van de botten, terwijl magnesium een rol speelt bij de celvernieuwing en de energiestofwisseling. Omega 3-vetzuren kunnen ook helpen tijdens de overgang, omdat ze bijdragen aan de conditie van de ogen en een normaal vetgehalte in het bloed ondersteunen. Als je jezelf een handje wilt helpen, kun je overgang supplementen nemen waarin alle voedingssupplementen zitten die voor de overgang nodig hebt. Alle beetjes helpen, dus geef je lichaam de boost die het verdient tijdens de overgang.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply