Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • To do list 2017
  4/4 - (1 stemmen)

  Misschien heb je wel allerlei ideeën wat je anders zou willen doen, maar lukt het maar niet om grip te krijgen op
  je leven. Dat kan frustrerend zijn en jou het gevoel geven dat je opgesloten zit. Je kunt dan last krijgen van ongepast gedrag en uitspattingen. Als dan ook nog eens de omgeving klaar is met jou, kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Help!

  Je hebt een ander patroon nodig om effectiever te zijn in je dagelijks leven. Daarvoor zul je vanuit verschillende invalshoeken moeten kijken naar hoe jij in het leven staat. Onder andere de volgende vragen leiden daartoe: ‘Heeft jouw klacht een lichamelijk aspect?’ ‘Heb je last van stress of zijn het vooral ingesleten gedragspatronen die je hinderen?’ en ‘Hapert het ergens in de communicatie tussen jouzelf en de mensen om je heen?’

  Hypnotherapie
  Over de antwoorden op deze vragen heb je misschien ook al eens gedacht en wellicht ook wel al antwoorden gevonden. Maar dan? Hypnotherapie geeft je de mogelijkheid om meer zicht te krijgen op het ontstaan van je gedragspatronen. Ook kun je toegang krijgen tot gevoelens die je, toen je jong was, hebt geblokkeerd. Dat was toen effectief en heeft destijds misschien zelfs wel je leven gered,
  maar nu kan het hinderlijk zijn. Met hypnose kun je
  wegen toegankelijk maken die dat zonder hypnose niet zijn.
  Zo ontstaan nieuwe patronen in denken, handelen en voelen, die je verder kunnen helpen.

  Hoe werkt dat?
  Hypnose is een bewustzijnsverandering: je laat de omgeving voor wat het is en concentreert je op je binnenwereld. Je kunt het vergelijken met de momenten waarop je zó opgaat in een film of boek, dat je niet hoort dat een ander de kamer binnenkomt. Of dat je tijdens de autorit opeens tot de ontdekking komt ‘oh, ben ik hier al…’ Met hypnotherapie benut jij dit mechanisme om in contact te komen met je onderbewuste. Zo worden afgesloten wegen weer toegankelijk gemaakt. Met het nieuwe inzicht dat je nu krijgt, kun je diep ingesleten patronen een andere wending geven. Dat heeft weer een positief effect op geestelijke en lichamelijke ongemakken. De waarheid is dát wat werkt.

  Is dat eng?
  Deze methode is beslist iets anders dan wat je weleens in een show ziet. In zo’n programma wordt een soort ‘magische sfeer’ gecreëerd, waarbij mensen die daarvoor ontvankelijk zijn, worden uitgekozen om de kijkers te amuseren. Deze theatervorm is niet de vorm van hypnose waar het hier over gaat. In de therapie word je in lichte trance gebracht en dat is niet eng. Hypnose is iets wat je, hoewel met begeleiding, echt zélf doet. Ben je eenmaal in trance, dan weet je nog altijd  wat er gebeurt. Jouw wil blijft voortdurend aanwezig. Hypnose kan je niet dwingen iets te zeggen of te doen wat je niet wilt. Je kunt ook zelf uit de trance komen. Jij bent en blijft altijd de baas.

  Werkwijze
  Bas van der Steen van DeVeranderMij, training en vorming: ‘Ik heb geleerd om met verschillende interventietechnieken te werken. Gesprekken op bewust niveau wissel ik af met hypnose. Ik maak gebruik van visualisaties en imaginaties. Dit houdt in dat ik je vraag bepaalde gebeurtenissen in gedachten te verkennen. Ontspanningsoefeningen kunnen helpen als stress een bepalende factor is in jouw leven. Ook laat ik mensen soms ‘praten’ met deelaspecten van hun persoonlijkheid, bijvoorbeeld met een kant van jou die vindt dat je het nooit goed genoeg doet. Integriteit, eigen regie en veiligheid zijn mijn kernwaarden. Zoals Galileo Galilei zei: ‘Je kan een mens niets leren, je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.”

  To Do List
  O Leren omgaan met mezelf
  O Grenzen effectief aangeven
  O Anders durven kijken naar mijn verleden
  O Vergeven van anderen
  O Durven loslaten wat me hindert
  O Verdriet een plaats kunnen geven
  O Leren omgaan met anderen
  O ……………………………………….

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply