Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Toch griep?? Kruiden kunnen helpen!
  Rate this post

  Nu de ‘r’ weer in de maand zit, komt de tijd van het jaar er weer aan dat we geveld worden door een flinke verkoudheid of griep. Tegenwoordig grijpen we dan al snel naar koortsremmende tabletten of hoestdrankjes, maar wist je dat de natuur ook goede remedies biedt? Kruiden zijn er niet alleen om je eten te verrijken, maar zijn dikwijls ook een goede remedie tegen allerlei kwalen en ziektes.

  Al sinds de oudheid staat het kruid Nigella (Black Seed) bekend vanwege zijn culinaire én medicinale eigenschappen. Farao Toetanchamon kreeg Nigella mee in zijn tombe en de profeet Mohammed zei over Nigella dat het alle ziekten kon genezen, behalve de dood. Nigella vermindert ontstekingsreacties en werkt op de luchtwegen. Het kruid is daarom populair bij astma en bronchitis, maar ook bij verkoudheid, hoest en griep.

  Ontstekingsremmer
  Het kruid Katteklauw (Cat’s claw) is dankzij de inheemse bevolking van het Peruviaanse Amazonegebied bekend geworden. Intussen heeft ook de westerse wereld kennis genomen van de antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen van dit kruid. Het kruid dankt de naam aan de doornen onderaan het blad, die aan de klauwen van een kat doen denken.

  Keelontsteking
  Vlier (Sambucus nigra, Elderberry) komt veel voor in Nederland. De struik bloeit in de zomer en draagt bessen in het najaar. De bessen worden al eeuwen geprezen vanwege de vele gezondheidseigenschappen. Al ver voor onze jaartelling beschreef Hippocrates, grondlegger van de westerse geneeskunde, de brede toepasbaarheid. De bessen worden uitwendig gebruikt om wonden te behandelen en helpen inwendig bij keelontsteking en griep. Vlierbes wordt zowel in supplementen als in siroopvorm aangeboden. Tip: kies altijd voor de meest zuivere vorm, zonder onnodige toevoegingen.

  Griep
  Het kruid Echinacea heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, vanwege de versterkende en antibacteriële eigenschappen. Echinacea is nuttig op het moment dat griep zich voordoet, omdat het de aanmaak en activiteiten van de witte bloedcellen, die het virus moeten ‘bestrijden’, activeert.

  Gratis abonnement
  Deze informatie is afkomstig uit ‘Vitamine Times’. Dit periodiek is af te halen bij Drogisterij De Hazelaar. Voor een gratis abonnement kun je je aanmelden via info@vitaminetimes.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply