Rate this post
 • Toch maar naar de homeopaat?
  Rate this post

  Volgens het Ministerie van Volksgezondheid, het RIVM, heeft 1 op de 3 Nederlanders ten minste één chronische ziekte. Dat zijn ruim 5 miljoen Nederlanders! Het aantal is zelfs stijgende. In principe worden we met z’n allen steeds zieker: een chronisch probleem. Hoe kan dit toch en hoe kijken we hier vanuit de homeopathie naar?

  Als je bij de dokter komt, vertelt deze je doorgaans wat je mankeert. Een homeopaat werkt anders. Je vertelt aan ons wat er aan de hand is. We zoeken niet alleen naar de symptomen van de klachten, maar vooral naar het ontstaan ervan: naar de oorzaak. Hierdoor krijgen ziekten een breder perspectief en een betere mogelijkheid tot behandeling. Vooral bij chronische ziekten is dat belangrijk. Die gaan zelden vanzelf over. Bovendien wordt vaak gebruik gemaakt van (onderdrukkende) medicatie met vervelende bijwerkingen. Zeker op de lange termijn.
  Behandel je chronische ziekten homeopathisch, dus zowel de oorzaak als de pijnklachten, dan dooft ze uit, waardoor de klachten verdwijnen. Als je 10 jaar reuma hebt, zal dit niet in een week genezen. Wel verminderen de ontstekingen en gewrichtspijnen en krijg je meer energie. De klachten komen op den duur minder vaak en minder heftig terug, waarna ze uiteindelijk vaak helemaal wegblijven.
  Door het decennia lang bestrijden van louter de klachten, bijvoorbeeld terugkerende ontstekingen en pijnen, is het eigenlijk geen verrassing dat we steeds zieker worden. Behandel je de oorzaak van ziekten niet, dan vererger je haar op de langere termijn met elke andere behandeling.
  Misschien is het toch tijd om met je chronische klachten naar een homeopaat te gaan?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply