Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Voor de toekomst bruis ik van de plannen!’
  Rate this post

  Ik werkte 22 jaar geleden bij een tandartspraktijk.  Het was een leuke baan die goed te combineren was met mijn twee jonge kinderen. Toch liet het idee van een eigen bedrijf mij niet los. Dat eigenwijze en ondernemende stroomt door ons familiebloed; mijn vader en broer zijn ook ondernemers. Een vriendin van mij was schoonheidsspecialiste en ik werd erg enthousiast over dit vak. Ik besloot de opleiding te gaan volgen,  de opmerkingen uit mijn omgeving (Heb je het niet  al druk genoeg?) negerend.

  Ik begon in mijn slaapkamertje met een tuinstoel en minimale inrichting. Ik was vastbesloten om een goedlopend bedrijf te realiseren en daar gaf ik mezelf vijf jaar voor. Zo gezegd, zo gedaan: 22 jaar later heb ik een professioneel huidinstituut, met de focus op huidverbetering en anti-aging, én ik heb het allerleukste beroep van de wereld!

  Sinds 2012 heb ik een bedrijfspand samen met een kapster, pedicure, manicure, masseur en een acupuncturist. Ik ben zó enthousiast over dit concept. Als zelfstandig ondernemer mis je wel eens collega’s en op deze manier kunnen we profiteren van elkaars gezelligheid en ervaringen. We verwijzen naar elkaar door en voor onze cliënten is het ook heel fijn dat ze alles onder één dak kunnen vinden.

  Of ik nog vrije tijd overhoud? In de eerste jaren van mijn eigen bedrijf was het ontzettend hard werken, maar tegenwoordig heb ik een fijne balans gevonden tussen werk en privé. Samen met mijn man en onze hondjes ga ik regelmatig de hort op met onze camper. Een weekendje weg of op vakantie. Ik vind het heerlijk om deze vrijheid te hebben. Ook pas ik met veel plezier op ons kleinkindje.  Het leven gaat al zo hard. Ik ben van mening dat je van iedere minuut moet genieten. Van familie, van werk, van klanten. Want die vind ik het allerleukste aan mijn werk!
  Als je bij mij in de salon komt, dan werk ik aan huidverbetering in een ontspannen omgeving. Je krijgt een lekker kopje thee, er brandt een kaarsje, het ruikt lekker. Tijdens de behandeling kom je volledig tot rust. Sommige klanten vallen in zelfs in slaap. Als ze weggaan en vragen of ze morgen weer mogen komen, dan is dat voor mij het grootste compliment dat ik kan krijgen!

  Voor de toekomst bruis ik van de plannen! Sinds kort ben ik een erkend leerbedrijf en heb ik een stagiaire. Het is heerlijk om al mijn kennis aan haar over te dragen. De komende tijd ga ik ons verzamelpand uitbreiden met meer disciplines, zoals yoga en mindfulness. En ik ben dit jaar wederom genomineerd voor de Beauty Awards. Deze nominatie is al een compliment op zich en als ik win, dan is dat een bevestiging van mijn passie en liefde voor mijn vak!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply