fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Toen was geluk nog zó gewoon…

  ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.’ Hoor je het je moeder al zeggen? En ik kan het niet ontkennen: het werkt zeker om af en toe de bezem er thuis even goed doorheen te halen. Toch zie ik in de praktijk dat een opgeruimd hoofd, in zin van levendig, opgewekt, gelukkig of goedgehumeurd, tegenwoordig een schaars goed lijkt te zijn.

  Steeds meer mensen voelen zich helemaal niet zo opgeruimd. En ondanks dat binnenkort de eerste krokussen en sneeuwklokjes weer verschijnen, steekt ook de voorjaarsmoeheid straks de kop weer op. Daarbij speelt vaak chronische stress, waardoor het soms moeilijk is om het leven van de zonnige kant te blijven bekijken. En in de haast gaan we dan meestal voorbij aan dat wat wij grotendeels zelf in de hand hebben: ons lichaam goed voeden.

  Ons hedendaagse voedingspatroon heeft een slechte invloed op stress, angsten en depressies, omdat ze onze neurotransmitters uit balans brengen. Voeding is veel méér dan een bron van energie om de dag door te komen. Ons brein kan niet goed kan functioneren zonder de juist bouw- en brandstoffen. Gelukkig zijn er ook voedingsmiddelen die juist gericht zijn op het herstellen van de balans.

  Marian van der Meer is aangesloten bij de MBOG. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden voor vergoeding onder ‘alternatieve geneeskunde’.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply