Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Totaal anders dan anders, maar zo ontzettend effectief
  Rate this post

  ‘Wav-e is voor mij echt een uitkomst’, vertelt Ina Rapmund enthousiast. ‘Het kost me maar een kwartiertje per week en de een-op-eenbegeleiding vind ik echt geweldig. In het verleden ging ik naar de sportschool. Nee, je zag mij niet in zo’n zaal aan de apparaten hangen, maar de groepslessen vond ik wel leuk om aan mee te doen. Toen ik door een ongelukkige val mijn elleboog verbrijzelde, moest ik daar echter mee stoppen.’

  Toen Ina zo’n anderhalf jaar geleden op Facebook over ­Wav-e las, was haar nieuwsgierigheid meteen gewekt. ‘Ik heb me aangemeld. Het is een totaal andere manier van sporten en bewegen dan ik gewend was, maar zo ontzettend effectief. Ik heb intussen diverse instructrices gehad, maar ze zijn allemaal even enthousiast en dat maakt dat ik het nog leuker vind. Er zit ook veel afwisseling in de oefeningen. Het is eigenlijk nooit hetzelfde. Dat houdt het spannend en daarom zal ik hier niet snel op uitgekeken zijn.’

  Ina heeft een zittend beroep, en vindt het daarom extra belangrijk om iets aan sport te doen. ‘Ik loop hooguit een paar keer per dag naar het kopieerapparaat. Veel meer beweging krijg ik overdag niet’, grijnst ze. ‘Afvallen is nooit mijn insteek geweest. Ik ben 54 en wil gewoon ‘in shape’ blijven en mijn spieren in beweging houden. Ondanks dat ik maar een kwartiertje in de week sport, merk ik wel dat mijn spieren steviger zijn geworden en mijn vetpercentage minder. Ik kan het bijvoorbeeld goed merken aan mijn kuiten: ik kan mijn laarzen tegenwoordig makkelijk dichtritsen en dat was voorheen wel anders.
  En weet je wat ook een mooie bijkomstigheid is? Ik heb veel minder last van de spieren in mijn ene arm en ik kan mijn elleboog beter strekken!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply