Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Tover een blije glimlach op het gezicht van je kind’

  ‘Mama, mijn poep slaapt!’ Als ouder kun je natuurlijk hard lachen om deze opmerking, maar daarnaast wil je je kind heel graag helpen de stoelgang weer wakker te schudden. Voetreflexologie is een eenvoudige methode die ingezet kan worden bij een ontregelde ontlasting en allerlei andere kwaaltjes van je kind. De methode is overal toe te passen. Daarnaast is het leuk om te doen én versterkt het de band tussen jou en je kind.

  Wat is voetreflexologie?
  Wist je dat jouw lichaam wordt weerspiegeld in je voeten? De zones op je voet die corresponderen met organen, klieren en andere lichaamsdelen worden reflexzones genoemd. Wanneer op deze reflexzones een zachte druk wordt toegepast, krijgen je hersenen een seintje en wordt je innerlijk vermogen tot genezing gestimuleerd. Dit alles leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

  Babyreflexologie
  Babyreflexologie wordt evenals bij volwassenen op de voetjes van je baby toegepast. Het is een natuurlijke, simpele methode die overal ingezet kan worden. De therapie werkt ontspannend voor je baby. Het versterkt daarnaast de band met je kind en kan ondersteuning bieden bij klachten zoals winderigheid, slecht kunnen inslapen of doorslapen, doorkomende tandjes en een loopneus. De klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Er zijn geen hulpmiddelen of medicatie nodig. De enige benodigdheden zijn een paar zachte handen en liefdevolle aandacht.

  Peuterreflexologie
  Wanneer je baby begint te kruipen en daardoor een grotere bewegingsvrijheid heeft, kan het steeds lastiger worden om de voetjes te masseren. Bij peuterreflexologie wordt daarom op de handjes gewerkt. Net als op de voeten zitten op de handen ook reflexzones. Deze worden op een speelse wijze gemasseerd, zodat het voor je peuter leuk is. Aan de reflexzones zijn benamingen gegeven die aansluiten op de verbeelding van kinderen. Een groot voordeel hiervan is dat je kind zelf kan aangeven aan welke massage het behoefte heeft.

  Zo kun je reflexologie zelf leren!
  Steeds vaker zijn ouders op zoek naar een natuurlijke manier om hun kinderen te helpen bij kwaaltjes. Aanraking is hierbij een hele belangrijke factor. Voetreflextherapeute Mascha Schouten helpt jou als ouder tijdens een workshop voor baby- en peuterreflexologie hoe je specifiek de klachten van je kindje kan aanpakken: ‘Van nature leggen wij al een hand op de zere plek. Als je begrijpt hoe het lichaam van je kind werkt, kun je gericht te werk gaan. Reflexologie is niet alleen inzetbaar als je kind iets heeft, het is ook heel leuk om op deze manier je kind even te verwennen. Baby- of peuterreflexologie is gemakkelijk te leren én direct toepasbaar.’

  Voor kinderen én volwassenen
  Mascha Schouten-Breedveld is VoetreflexPlus-therapeute in haar eigen praktijk Voetreflex Beaux Pieds. Op het gebied van voetreflexogie behandelt zij zowel kinderen als volwassenen. Ze is gespecialiseerd in:

  – baby- en peuterreflexologie
  – hooggevoeligheid
  – kanker
  – (rouw)verwerking

  Zij gingen je voor:
  Pijnvrij en soepel (hard)lopen
  ‘Ik besef me nu pas wat een cadeau het is om pijnvrij en soepel te kunnen (hard)lopen. Twee jaar geleden kon ik niet eens mijn eigen schoenen aandoen door chronische pijn! Dankzij 6 behandelingen van Mascha van Voetreflex Beaux Pieds ben ik al ruim anderhalf jaar pijnvrij. Nog steeds erg dankbaar voor haar TOP behandelingen!’
  – Suzy

  Buikpijn direct behandeld
  ‘Terwijl ik bij Mascha was kreeg ik ineens ontzettende buikpijn. Mascha heeft toen een behandeling gedaan waarbij ze via mijn voeten de darmpunten in mijn lichaam heeft behandeld. Ik voelde de scherpe pijn direct afnemen en na een half uur was ik pijnvrij!’
  – Mathijs

  Veelvoorkomende klachten waarbij voetreflex uitkomst kan bieden:

  – stress/burn-out
  – menstruatieklachten
  – overgangsklachten
  – neus-/ keel-/ oorklachten
  – rug-/ nek- / schouderklachten
  – hooikoorts
  – hoofdpijn
  – spijsvertering
  – reumatische aandoeningen
  – allergieën

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply