Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Train je brein gezond
  Rate this post

  Het nastreven van een gezonde levensstijl is inmiddels geen mode meer. Het lijkt langzamerhand maatschappelijk verankerd te raken. Maar weet je ook wat gezond is voor het belangrijkste orgaan in je lichaam: onze hersenen?

  Wat velen niet beseffen, is dat we juist dit orgaan ernstig aan het verwaarlozen zijn; ­voornamelijk de afgelopen 50 jaar. Het is ­werkelijk ongelooflijk wat er zich in de laatste 50 jaar aan ontwikkelingen heeft voltrokken. Dit heeft geleid tot een spectaculaire toename van prikkels voor het brein, en deze ontwikkelingen dragen niet bij aan een gezonde levensstijl.
  In Nederland is een derde van alle gezondheidsklachten stressgerelateerd. Helaas geeft het brein slechts minimale waarschuwingen wanneer het overbelast raakt. Om alle prikkels te kunnen blijven verwerken, zal het brein ook steeds harder moeten gaan werken, waardoor het gevaar van een burn-out op de loer ligt. Het herstel uit dergelijke situaties is vaak erg lastig. Net zoals het besef van gezonde voeding, zal ook het besef voor de zorg van het brein verankerd moeten raken in de maatschappij. De Breinkliniek kan hierbij uitkomst bieden.
  Gelukkig heeft ons brein het vermogen zich aan te passen en kan het brein weer tot rust worden getraind. Dit gebeurt in de Breinkliniek middels neurofeedback. Dit trainen doet je brein zelf, waarbij je brein visuele en auditieve feedback krijgt op je hersenactiviteit. Neurofeedback kan daarom gezien worden als fysiotherapie voor het brein. Neurofeedback is tevens inzetbaar bij een groot aantal psychische klachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply