Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Train je ogen fit!
  Rate this post

  Biceps, triceps, beenspieren en bilspieren. Dit zijn allemaal spieren die gebruikelijk zijn om trainen. Veel mensen staan wekelijks in de sportschool om aan hun lichaam te werken en dat vinden we heel normaal. Maar iets wat we minder normaal vinden, is het trainen van onze ogen. Als je dit leest denk je waarschijnlijk: ‘Wat? Kan dat dan?’. Natuurlijk! Net als de spieren in je armen of je benen zijn er allerlei spieren die ervoor zorgen dat je ogen kunnen bewegen en dat je goed kunt kijken.

  Waarom is het belangrijk?
  Je ogen zijn erg belangrijk om goed te kunnen functioneren. Je gebruikt ze de hele dag door en als ze niet goed werken, ervaar je daar grote hinder aan. Daarom is het zinvol om tijd en moeite te steken in het trainen van je ogen. De voordelen die het je kan opleveren zijn: minder vermoeide ogen, minder droge ogen en beter zicht. Dat klinkt goed toch? Hieronder vind je 3 oefeningen waarmee je aan de slag kunt gaan.

  Oefening 1: Een goed begin van je dag
  De eerste oefening is een oefening voor in de ochtend, het moment waarop je ogen goed op gang moeten komen na een nacht rust. Kijk eerst 5 keer van boven naar beneden en sluit vervolgens je ogen. Wanneer je ze weer opent, kijk dan 5 keer naar links en naar rechts, en sluit ze opnieuw. Kijk vervolgens 5 keer van rechtsboven naar linksonder. Als laatste sluit je je ogen en leg je je handen op je gesloten ogen. Na deze oefening zijn je ogen helemaal klaar om aan de dag te beginnen!

  Oefening 2: Verruim je blik
  De volgende oefening is geschikt voor het verruimen van je blik. Strek je arm volledig uit en steek je duim op. Focus je blik op je duim en breng je duim vervolgens langzaam richting je neus. Terwijl je dit doet, blijf je op je duim focussen en scherpstellen. Als je duim bij je neus is aangekomen, doe je je ogen even dicht. Dit kun je een aantal keer achter elkaar herhalen.

  Oefening 3: Oogspieren ontspannen
  Voor de laatste oefening heb je een beetje fantasie nodig. Probeer je in te denken dat er een lang stokje aan het puntje van je neus zit. Teken met dit stokje horizontale achtjes in de lucht. Je kunt afwisselen tussen kleine en grote bewegingen en de richting waarin je het achtje ‘tekent’. Met deze oefening ontspan je de spieren in je ogen en zorg je voor activatie in de linker- en rechter hersenhelft.

  Het is wel belangrijk om te weten dat je niet zomaar alle oogproblemen kunt oplossen door je ogen te trainen. Je kunt voor kleine verbeteringen zorgen, waardoor je minder snel vermoeide ogen krijgt, maar je moet niet verwachten dat je ineens geen bril of lenzen meer nodig hebt. Zeker als je specifieke oogafwijkingen hebt, zoals astigmatisme, waarvoor je torische daglenzen draagt, kun je dat niet oplossen met een paar oogoefeningen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply