Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Train meer, eet gezonder, verminder diabetes

  Wat voor sporter ben jij? Houd je het bij fietsen of hardlopen in de buitenlucht of train je wekelijks in de sportschool? En als je tot de laatste groep behoort, houd je het dan bij conditieverbeterende cardio of geef je alles tijdens krachttraining?

  Als je aan krachttraining doet, dan zijn daar verschillende gradaties in. Je kunt netjes je trainingsschema afwerken en stoppen zodra een oefening te zwaar voelt. Maar je kunt ook doorgaan tot ‘spierfalen’. Dit houdt in dat je doorgaat met trainen totdat je spieren zó vermoeid zijn dat je de beweging niet meer kunt maken. Het is echter wél belangrijk dat trainen tot spierfalen beheerst en veilig gebeurt om blessures te voorkomen.

  Trainen tot spierfalen
  Uit nieuw onderzoek blijkt dat deze vorm van krachttrainen tot spierfalen veel voordelen heeft. Het risico op hart- en vaatziekten en diabetes 2 verlaagt en ontstekingswaarden, geassocieerd met chronische ontsteking, nemen af. Ook blijft de kracht in je botten in stand of verbetert deze, helemaal bij pre- en postmenopauzale vrouwen. Bovendien heeft krachttraining tot spierfalen positieve mentale effecten, zoals een betere focus, betere cognitieve vaardigheden, meer innerlijke balans en minder bezorgdheid.

  Diabetes aanpakken
  Naast trainen zorgt de juiste voeding ook voor een sterk en fit lichaam en een heldere geest. Feit is echter dat diabetes de afgelopen 15 jaar een groei van 75% heeft doorgemaakt. Naast minder bewegen is ook onze voeding daar een oorzaak van. We eten steeds meer suiker en dat komt onder andere doordat aan veel producten suiker wordt toegevoegd. Hierbij kun je denken aan de meest uiteenlopende producten, zoals gemalen knoflook, vleeswaren en pindakaas.

  Door actief bezig te zijn met je leefstijl en je gewicht stabiel te houden, verlaag je de kans op diabetes met 52%. Heb je al diabetes type 2 en val je 15 kg af? Dan is de kans heel groot dat je minder medicatie mag gebruiken of helemaal kan stoppen met de medicijnen. Het loont dus enorm om je beweeg- en eetpatroon aan te passen.

  Fanatiek bewegen en gezond eten
  Om jou te helpen met fit en gezond worden, hebben Fit20 Leeuwarden en Foodcare de handen ineen geslagen. Fit20 ondersteunt jou bij het bewegen in de studio. Foodcare is de specialist op het gebied van voeding in combinatie met diabetes type 2. Wil jij kennismaken met deze mooie formule en ben je aangemeld bij Ketenzorg Friesland? Neem dan contact op met Foodcare via www.food-care.nl of met fit20.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply