Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Trainen helpt in elke fase
  Rate this post

  Mensen die kanker hebben of hiervan genezen, hebben vaak verschillende klachten. Eén van de klachten die vaak voorkomen bij kanker, is vermoeidheid. Vermoeidheid kan leiden tot een lagere kwaliteit van leven en een verminderd functioneren op het gebied van activiteiten in het dagelijks leven, zoals traplopen, boodschappen doen en het huishouden doen.

  Ook kunnen er bewegingsbeperkingen ontstaan, waardoor je pijn hebt bij het bewegen van bijvoorbeeld je arm en/of schouder. Dit zie je vaak bij borstkanker. Trainen draagt bij aan het herstel en heeft een gunstige invloed op je psychische draagkracht: je voelt je prettiger en je kunt meer, en je kijkt vaak positiever naar jezelf en het leven. Fysieke training is onmisbaar voor een optimaal herstel tijdens en na kanker.

  Trainingsprogramma
  Een trainingsprogramma duurt 12 weken, waarbij je werkt aan je conditie en kracht. Je voelt je weer sterker en kunt meer. In de laatste weken zoeken we een vorm van bewegen die het best bij je past, zodat je dit kunt volhouden, om fit en sterk te blijven.
  Je traint drie keer per week, waarvan twee keer onder begeleiding en één keer zelfstandig thuis. Je conditie en spierkracht worden gemeten vóór en na de trainingsweken, zodat je kunt zien hoe je bent vooruitgegaan in kracht en conditie. Zelfs als je je ziek voelt of vaak moe bent, kun je meedoen aan dit programma, omdat je veilig traint op je eigen niveau en onder deskundige begeleiding.

  Praktijk Het Dok
  Het Dok is een praktijk voor fysiotherapie en oedeemfysiotherapie, met vestigingen in Roden en Stedum. De praktijk biedt algemene fysiotherapie aan, en daarnaast is Het Dok gespecialiseerd in de behandeling van oedeem en het opbouwen van kracht en conditie na kanker en klachten van littekenweefsel. Het doel van deze behandelingen en op maat gesneden trainingen is dat mensen actiever kunnen deelnemen aan het dagelijks leven en de kwaliteit van leven verbetert. Weer vat krijgen op je leven: daar werken we samen aan.
  In Roden is praktijk Het Dok gevestigd in Fitnesscentrum Roden. In Stedum is de praktijk gevestigd in het Swaithoes.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply