Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Trainen zonder poespas
  Rate this post

  ‘Wil je een kop thee?’ Dit is geen vraag in een koffietentje, maar van personal trainer Julien Oosterbaan. Terwijl hij thee inschenkt, begint een aantal sportievelingen alvast aan hun persoonlijke oefeningen met namen als ‘standing barbell press’, ‘split squat’ en ‘upright row’.

  Misschien ben je er al eens langsgefietst, en heb je je afgevraagd wat er achter de zwartgeverfde pui van sportschool Haguegym aan de Weimarstraat 13 gebeurt. Je ziet mensen in en uit gaan, de één nog meer bezweet dan de ander. En allemaal met één gemene deler: ze hebben lekker getraind. Dat doen ze in een ongedwongen sfeer, er hangt vrolijke kunst en graffiti aan de muur, en met maximaal vijf personen per keer.

  Hier trainen geen doorgewinterde kledingkasten of killerbody’s. Een gevarieerde groep van zo’n veertig mensen volgt een actief programma, en de meeste klanten komen uit de buurt. Van jongeren die fit willen blijven tot vaders en moeders die vet willen verbranden. Van mensen met rugklachten tot en met senioren die gezond willen blijven. Zonder poespas of opschepperij. Trainen op afspraak, in kleine groepjes, én met persoonlijke begeleiding van een personal trainer.

  ‘Ik wil personal training toegankelijker maken’
  Julien: ‘Sinds 2004 werk ik als personal trainer in Den Haag en begeleid ik mensen individueel of in een groep, op het gebied van fitness en voeding. Ik ben gespecialiseerd in krachttraining, voeding op basis van jouw genetische kenmerken, én golfspecifieke fitness (TPI). Na ruim 12 jaar als personal trainer gewerkt te hebben, kwam ik tot de conclusie dat ik het toegankelijker wilde maken. Zo ben ik het concept Haguegym gestart. Dit is een plek waar maximaal 5 personen tegelijk kunnen trainen, met ieder zijn eigen trainingsschema. Hierdoor kost een personal trainer dus veel minder, én wordt goede begeleiding veel toegankelijker voor een groter publiek!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply